Aurinkoinen ja ylellinen Dubai

Dubaissa yhdistyvät loistavalla tavalla monipuoliset ostosmahdollisuudet, runsas ravintolatarjonta, suotuisa ilmasto sekä puhtaat valkohiekkaiset rannat. 

...

Hyvä tietää matkaa suunnitellessa

Dubaihin voi matkustaa ympäri vuoden. Suositeltavin matkustusajankohta on kuitenkin lokakuun ja huhtikuun välinen aika, jolloin lämpötila on ihanteellisin, noin 25-35°C, muina kuukausina lämpötila voi nousta jopa yli 45°C.

Dubain kansallispäivää vietetään 2. joulukuuta. Paastokuukautta, Ramadania, vietetään 29-30 päivän ajan islamilaisen kalenterin yhdeksäntenä kuukautena, jonka ajankohta kristillisessä kalenterissa vaihtelee vuosittain. Paastokuukauden aikana ravintolat ovat useimmiten päiväsaikaan suljettuina lukuunottamatta hotelliravintoloita. Ramadanin päättymisen kunniaksi järjestetään Id al-Fitr juhla, joka on yksi islamilaisen kalenterin tärkeimmistä tapahtumista.

...

Matkustus ja käytännön vinkit

30-päivän turistiviisumi myönnetään maahan saavuttaessa ja viisumia on mahdollista maksua vastaan anoa jatkettavaksi 30 päivällä. Viisumin saamiseksi edellytetään, että viisumia hakevan henkilön passi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan päättymisen jälkeen. 

Dubai on siisti ja rauhallinen kaupunki, mutta rokotteita a-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan suositellaan. Arabiemiraattien huumausainelainsäädäntö on erityisen tiukka ja erittäin pienenkin määrän hallussapidosta tai käytöstä voi saada ankaran rangaistuksen. Alkoholin käyttö julkisesti on laitonta. Ramadanin aikaan myös syöminen, juominen ja tupakointi julkisesti on kiellettyä. 

Dubain hintataso on Suomea edullisempi, poikkeuksena Euroopasta tuodut tuotteet, jotka ovat samaa hintaluokkaa kuin Suomessa. Alkoholi on puolestaan Dubain muuhun hintatasoon nähden kallista.

Näkemisen arvoinen ostoskohde on kauppakeskus Mall of Emirates laskettelukeskuksineen. Myös kultasoukeissa ja basaareissa kannattaa vierailla. Ethän unohda, että tinkiminen toreilla kuuluu paikalliseen kulttuuriin. Tammi-helmikuun 'Shopping Festival' -tapahtuman aikana liikkeet tarjoavat tuotteilleen tuntuvia alennuksia.

...

Majoitus ja kulkuyhteydet

Yöpyminen Dubaissa on edullisimmillaan noin 100 AED/yö. Kolmen ja useamman tähden hotellit maksavat noin 340 AED/yö/hlö. Dubaissa on myös useita hulppeita luksushotelleja, kuten kuuluisa Burj al Arab -hotelli.

Lentokentältä Dubain keskustaan kulkee punainen metrolinja 'Red Line', joka ajaa terminaaleista 1 ja 3. Terminaalista 2 voi keskustaan puolestaan napata vihreän linjan, 'Green Line'. Metro kulkee lauantaista torstaihin kello 6-23 ja perjantaisin kello 13-24. Kertalipun hinta riippuu matkustettavien vyöhykkeiden määrästä. Lisäksi kaikissa terminaaleissa pysähtyvät bussilinjat 4, 11, 15, 33 ja 44.

Julkinen liikenne on yleisesti edullinen liikkumistapa. Kertalippu maksaa noin 4 AED ja 10-matkan lipun saa noin 50% edullisemmin kuin kymmenen yksittäistä kertalippua. Taksi on kalliimpi kuin julkinen liikenne, mutta edullisempi kuin Euroopassa öljyn alhaisen hintatason vuoksi.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound