Lennot Helsinki - Nizza

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Nizza

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Nizza (NCE), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Nizza. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Nizza

Nizza on loistava kaupunkikohde merenrannalla

Useat lentoyhtiöt ja niiden yhteistyöelimet liikennöivät lentoja Suomesta Nizzaan. Lennot kulkevat usein joko Amsterdamin tai Pariisin kautta. Paras aika matkustaa Ranskan kaakkoisosassa Välimerenrannalla sijaitsevaan aurinkoiseen kaupunkin on toukokuusta lokakuuhun.

Nähtävää ja tekemistä

Nizzan ilmasto on suomalaista huomattavasti leudompi. Pakkaset ovat talvellakin harvinaisia ja kesä on lähes kaksi kertaa Suomen kesää pidempi. Rannalla loikoilusta nauttivien tulee suunnata kaupunkiin rantakauden aikaan touko- kesäkuusta syyskuuhun.

Helmikuussa järjestetään kaksiviikkoinen Carnaval de Nice -karnevaali. Se on värikäs kukkaiskulkue, johon kuuluvat lukuisat tapahtumat, joita järjestetään ympäri kaupunkia. Karnevaalilla on yli miljoona kävijää vuosittain. Heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa on pyhitetty Nice Jazz Festivalille, jota on vietetty jo vuodesta 1948. Se on eurooppalainen jazzmusiikkifestivaali, yksi genrensä vanhimpia. 14. heinäkuuta on Fête nationale française, eli kansallinen juhlapäivä, jota vietetään kulkuein, musiikkitapahtumin ja näyttävin ilotulituksin. Syyskuun alussa Nizzan valtaa Lou Festin dou Pouort – Fête du Port -satamajuhla, johon kuuluvat ilotulitukset, live-musiikki ja katutaide. 

Vinkit ennen matkaa

Hintataso Nizzassa on suunnilleen Suomen tasoa, ehkä hieman edullisempi. Ravintolassa illallinen maksaa noin 15 euroa, olut noin 5 euroa ja virvoitusjuoma tai kahvi noin 3 euroa. Paikallisia herkkuja kannattaa myös maistaa. Sellaisiin kuuluvat esimerkiksi 'pan bagnat' eli tonnikalatäytteinen voileipä oliiviöljyllä, ja 'socca' eli kikhernejauhoista tehdyt pannukakut.

Lentokentältä keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Airport Expressin bussilinjoilla 98 ja 99 pääsee kätevästi kaupunkiin noin 6 eurolla. Linjat ovat suosittuja ja siksi usein täynnä. Bussilippu on voimassa 74 minuuttia. Samalla lipulla voi matkustaa myös toisella bussilinjalla tai raitiovaunulla. Junallakin pääsee lentoasemalta Nizzan keskustaan. Nice Saint-Augustin juna-asema on noin 10 minuutin kävelymatkan päässä lentoaseman terminaalista 1. Junamatka Nice Villeen, eli keskustan asemalle, maksaa noin 1,80 euroa henkilöä kohden ja matka kestää noin 7 minuuttia. Myös bussilinja 23 ajaa keskustaan. Aikaa matkaan menee noin puoli tuntia ja matka maksaa noin 1,50 euroa. Taksillakin pääsee, mutta matkan hinnaksi tulee noin 22-30 euroa. Kello 18 ja 7 välillä taksaan lisätään yölisä.

Halvinta majoitusta tarjoavat B&B-majapaikat ja hostellit. Niissä yö maksaa alkaen noin 20 euroa. Loma-asuntojen vuokrat alkavat 60 eurosta yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit kustantavat keskimäärin noin 70 euroa yöltä henkilöä kohden. 

Nizzassa on kattava lähiliikenteen verkosto, jossa kertalippu maksaa noin 1,50 euroa, 10-matkan lippu noin 10 euroa, päivälippu noin 5 euroa ja 7-päivän lippu noin 15 euroa. Taksi maksaa ensimmäisen kolmen kilometrin matkalta noin 10 euroa, jonka jälkeen taksa on noin 2 euroa kilometriltä. Vuokrattavia polkupyöriä on saatavilla lähes joka kulmassa. Kävelemällä pystyy vaivatta kiertämään suurimman osan nähtävyyksistä.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Nizza

Cheapest outbound flight from 72,00 €
Outbound and return from 220,03 €
Lennon kesto min.. 03:35
Paluulennon kesto min.. 03:25
Etäisyys 2202 km
Lentoa/viikko 2
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Nizza (NCE)
Kohdemaa Ranska
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Ranska
Alternative flights to Nizza
Flight destinations with a similar price