Lennot Oulu - Nizza

Useful information about the flight Oulu - Nizza

Kaupunki Ranskan Rivieralla

Nizza on suosittu lomakohde, joka vastaa sekä kaupunki- että rantalomailijan tarpeisiin. Upea rantaviiva kulkee kaupungin laidalla, ja tarjoten auringonpalvojille upeat puitteet auringon ottamiselle. Kulttuurista kiinnostuneet voivat tutustua kaupungin museoihin, historiallisiin nähtävyyksiin ja persoonalliseen arkkitehtuuriin. 


Nizza on eloisa kaupunki

Nizzan lämmin kesäsesonki ulottuu toukokuusta aina lokakuulle asti. Välimerellinen miellyttävä ilmasto on parhaimmillaan Nizzassa. Tosin ilmasto voi kesäisin olla suomalaiseen makuun turhankin helteinen. Auringonpaahdetta vältteleville eivät sovi matkustusajaksi keskikesän kuukaudet.   

Nizzaan matkustavan kannattaa ottaa selvää kaupungissa järjestettävistä lukuisista tapahtumista. Esimerkiksi heinäkuussa kaupungin täyttää Nice Jazz Festival, joka on yksi Euroopan vanhimmista ja merkittävimmistä jazzmusiikin tapahtumista. 14. heinäkuuta Ranskassa vietetään kansallista juhlapäivää iloisessa tunnelmassa. Silloin tarjolla on kulkueita, musiikkitaphtumia sekä näyttävä ilotulitus. Syyskuun alussa juhlatunnelmaan houkuttelevat kaupungin vuotuiset satamajuhlat, joissa nähdään runsaasti katutaidetta ja live-musiikkia. Talviaikana helmikuussa kaupunki täyttyy isoista karnevaalijuhlista, joita vietetään ympäri kaupunkia. 

Ranskalainen keittiö houkuttelee ravintolaillalliselle

Hintataso Nizzassa on Suomen kaltainen, mutta paikoitellen hieman edullisempi. Esimerkiksi ravintolaillanen maksaa noin 15€ ja juoma tai kahvi noin 3€. Nizzaan kannattaa tutustua kävellen, sillä etäisyydet kaupungin alueella ovat suhteellisen lyhyitä ja kadunvarsilla on paljon nähtävää. Paikallisia ruokaherkkuja ovat muun muassa tonnikalatäytteinen voileipä, 'pan bagnat', ja 'socca' eli  ja kikhernejauhoista valmistettu pannukakku. 

Liikkuminen Nizzan kaupungissa

Nopein tapa matkustaa lentokentältä Nizzan keskustaan on paikallisjuna. Matka kestää noin seitsemän minuuttia, ja lipun hinta on noin 1,80€. Juna-asemalle on lentokentältä noin 10 minuutin kävelymatka. Paikallisbussilinja numero 23 kulkee keskustaan noin puolessa tunnissa. Lipun hinta on noin 1,50€. Kolmas vaihtoehto on Airport Express, jonka bussilinjat 98 ja 99 kulkevat keskustaan. Lipun hinta on noin 6€ ja se on voimassa 74 minuuttia. Airport Express -linjan bussit ovat suosittuja ja siksi usein ruuhkaisia. Taksimatkan hinta on noin 23-30€, huomaa että kello 18 - 07 välillä matkan hintaan lisätään yölisä.

Nizzassa on kattava julkinen liikenne. Kertalipun hinta on noin 1,50 euron paikkeilla, saatavilla on myös päivälippuja, 10-matkanlippuja ja viikon voimassa oleva lippu. Lippujen hinnat vaihtelevat voimassaoloajan mukaan. Nizzassa on suosittua vuokrata kaupunkipolkupyörä eli Vélo Bleu. Polkupyöräasemia on sijoitettu ympäri kaupunkia. Nähtävyydet ovat enimmäkseen kuitenkin kävelymatkan päässä toisistaan. 

Yöpyminen Nizzassa on suhteellisen edukasta. Yö maksaa edullisimmillaan hostellissa tai B&B:ssä noin 20 €. Kolmen tai useamman tähden hotelliyöt maksavat suunnilleen 70€. Tarjolla on myös loma-asuntoja.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Nizza

Cheapest outbound flight from 170,16 €
Outbound and return from 233,22 €
Etäisyys 2622 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Nizza (NCE)
Kohdemaa Ranska
Alternative routes to Ranska
Alternative flights to Nizza
Flight destinations with a similar price