Lennot - Nizza

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Nizza

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Nizza NCE), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Nizza löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Nizza travel tips

Etelä-Ranskaa parhaimmillaan

Aurinkoa, merenrantaa, pettämätöntä välimerellistä tyyliä - Nizza tarjoaa puitteet onnistuneelle lomalle. Ranskan viidenneksi suurimmassa kaupungissa rento rantaloma ja kulttuuria ja shoppailua pursuava kaupunki nivoutuvat saumattomasti yhteen. 

Kesä on sesonkiaikaa

Sään kannalta paras matkailuaika on toukokuusta lokakuuhun. Helteisiin tottumattoman kannattaa kuitenkin muistaa, että keskikesällä lämpötila voi olla hyvinkin kuuma. Talven kuukausinakin lämpötila pysyttelee suhteellisen lämpimänä Suomeen verrattuna. 

Sesonkikaudelle mahtuu paljon erilaisia tapahtumia. Heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa on pyhitetty jazzille, kun "Nice Jazz Festival" valtaa kaupungin. Ranskan kansallispäivänä 14. heinäkuuta kaupunki täyttyy kulkueista, musiikkiesityksistä ja juhlailotulituksesta. Syyskuussa muistetaan Nizzan juuria merkittävänä satamakaupunkina. "Lou Festin dou Pouort – Fête du Port" -satamajuhlaa vietetään tuolloin katutaiteen, elävän musiikin ja ilotulitusten merkeissä.

Helmikuussa vietettävä kaksiviikkoinen "Carnaval de Nice" tarjoaa runsaasti tapahtumia ympäri kaupunkia. Vuosittain yli miljoona kävijää houkuttelevan karnevaalin vetonaulana on upea kukkaiskulkue. 
 

Hintataso Suomen luokkaa

Paikallinen hintataso ei poikkea merkittävästi Suomen hinnoista. Se on kuitenkin paikoittain jonkin verran edullisempi. Esimerkiksi illallinen ravintolassa maksaa noin 15 euroa. Suosittuja paikallisherkkuja ovat vaikkapa "Pan bagnat" eli tonnikalalla täytetty voileipä ja "socca" eli kikhernejauhoista valmistetut pannukakut.

Tietoa kulkuyhteyksistä ja majoittumisesta 

Nizzan julkinen liikenne on hyvin järjestetty. Lippuvaihtoehtoja on useita, esimerkiksi noin 1,50 euroa maksava kertalippu tai noin 15 euroa maksava seitsemän päivän kausilippu.

Kaupunkiin voi tutustua myös kävellen tai pyöräillen, sillä nähtävyydet sijaitsevat lähellä toisiaan. Kaupungissa on useita edullisia "Vélo Bleu" -kaupunkipyörien vuokrauspisteitä.

Taksilla liikkuminen maksaa ensimmäiseltä kolmelta kilometriltä noin 10 euroa ja seuraavilta kilometreiltä noin 2 euroa per kilometri. Yötaksa on käytössä kello 18-7 välisenä aikana. Taksi lentokentältä keskustaan maksaa noin 22-30 euroa. 

Lentoasemalta kaupunkiin liikennöivät usein ruuhkaiset "Airport Express" -bussilinjat 98 ja 99. Lippu maksaa suunnilleen 6 euroa, ja on voimassa noin 74 minuuttia ja oikeuttaa vaihtoon. Myös kaupungin bussilinjalla 23 pääsee kaupunkiin noin puolessa tunnissa ja huomattavasti halvemmalla, lippu maksaa noin 1,50 euroa. Juna-asema sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä terminaalista yksi. Junalla pääsee kaupunkiin noin 7 minuutissa, ja lipun hinta 2.luokassa on noin 1,80 euroa.

Halvimmin Nizzassa majoittuu hostellissa tai B&B:ssä noin 20 eurolla per yö. Yli kolmen tähden hotelli maksaa alkaen suunnilleen 70 euroa yöltä, loma-asunnon vuokraaminen noin 60 euroa yöltä.

Yleisimmät yhteydet alk. Nizza
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Ranska