Moderni Manchester

Iso-Britannian kolmanneksi suurin kaupunki Manchester on monipuolinen kaupunkilomakohde. Teollisesta menneisyydestään kuuluisa kaupunki on nykyään täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria, kulttuuria ja tietysti urheilua! Huippuluokan jalkapallojoukkueistaan tunnettu Manchester sopii urheilun ystäville kuin nakutettu.

...

Jalkapallofanille riittää tekemistä

Manchesteriin matkustavan on syytä ottaa sateenvarjo mukaan matkalle, sillä kaupunki on sateinen.  Lämpötilavaihtelut vuodenaikojen välillä ovat muun Englannin tavoin Manchesterissa Suomea huomattavasti miedompia. Säätila on ympäri vuoden kostea ja leuto. Elohopea laskee talven kuukausina pakkasen puolelle varsin harvoin ja kesällä on turha haaveilla helteistä. Vuoden kuumin kuukausi on heinäkuu.  

Manchesterissa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Tunnetuimpia ovat heinäkuun lopun jazzfestivaali ja syys- ja lokakuussa pidettävä Manchesterin kirjallisuusfestivaali. Vuotuinen ruokafestivaali järjestetään myös syyskuussa ja kaupunki juhlistaa kiinalaista uutta vuotta näyttävästi tammi-helmikuussa. Manchesterissa voi myös ihailla kaupungin mielenkiintoista kaupungintaloa ja katedraalia, lisäksi moderni viihdekeskus Lowry on tutustumisen arvoinen.

Jalkapallon ystävät voivat käydä katsastamassa sekä Manchester Unitedin että Manchester City -joukkueiden stadionit ja myös National Football Museum, kansallinen jalkapallomuseo kannattaa laittaa vierailtavien kohteiden listalle. Jos haluaa käydä jalkapallomatsissa, niin liput on syytä varata todella hyvissä ajoin.   

...

Muista vaihtaa valuuttaa

Iso-Britanniaan matkaavien on varauduttava siihen, että alueella käytetään omaa valuuttaa, puntaa. Suomen ja Iso-Britannian välillä on kahden tunnin aikaero ja talvi- ja kesäaikaan siirrytään samaan aikaan, kuin Suomessa. 

Hintataso Manchesterissä on samaa luokkaa kuin Suomessa tosin elintarvikkeet ruokakaupoissa ovat ehkä hieman edullisempia. Kaupunki on halvempi, kuin kallis Lontoo ja hinnat ovat Iso-Britannian keskitasoa.

Yöpyminen Manchesterissa maksaa halvimmillaan hostellissa noin 15 puntaa henkeä kohden jaetussa huoneessa. Hotelliyön hinnat lähtevät noin 60 punnasta huonetta kohden. Manchesterin Hilton-hotelli kannattaa katsastaa jo sen näköalan vuoksi: yksi kaupungin korkeimmista rakennuksista tarjoaa henkeäsalpaavat näköalat kaupungin ylle. 

...

Julkinen liikenne toimii

Manchesterin keskustaa on helppo ja mukava tutkia kävellen, mutta julkinen liikenne sopii matkustuskeinoksi pidemmille välimatkoille. Isoimpien asemien välillä kulkee ilmainen ”Metroshuttle” -bussilinja. Matka tavallisella ”Stagecoach”-bussilla maksaa noin puolitoista puntaa. Raitiovaunun päivälipun saa noin viidellä punnalla. Taksin käyttö on edullisempaa kuin esimerkiksi Lontoossa, mutta se on silti julkista liikennettä huomattavasti kalliimpaa. Lisäksi liikenneruuhkat hidastuttavat usein taksimatkaa.

Manchesterin lentoasemalta pääsee helposti kaupungin keskustaan julkisen liikenteen kulkuvälineillä. Junayhteys Piccadillyn asemalle maksaa noin 4.50 puntaa ja matka kestää vain noin 15 minuuttia. Samanhintainen Metrolink -matka keskustaan kestää reilut puoli tuntia. Matkan voi taittaa myös bussilla numero 43. Taksin voi ottaa terminaali ykkösen taksitolpalta, mutta taksimatkaan saa varata ainakin 18 puntaa ja matkaan menee aikaa noin 25 minuuttia.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Lentoa koskevat tiedot Turku - Manchester
Lennon tiedot välille Turku - Manchester
  • Etäisyys: 1676 km
Suositut lentoreitit