Lennot Oulu - Manchester

Useful information about the flight Oulu - Manchester

Manchester on muutakin kuin teollisuutta

Manchester on yksi maailman vanhimpia teollisuuskaupunkeja. Mielikuva muuttuu kaupungissa käydessä. Teollisuus ei näyttele enää pääosaa, vaan tarjolla on niin taidetta, kulttuuria, hyvää ruokaa kuin ostosmahdollisuuksia. Hintataso on alhaisempi kuin Lontoossa, mikä tekee shoppailusta houkuttelevampaa.

Manchester on myös urheilukaupunki. Kaikki tuntevat jalkapalloseurat Manchester City ja Manchester United. Suur-Manchesterin alueella asuu yli 2,5 miljoonaa ihmistä.

Sateenvarjo mukaan!

Manchesteriin suuntaavan kannattaa ottaa sateenvarjo mukaan matkalle. Manchesterissa on rannikon läheisyyden vuoksi meri-ilmasto, ja siksi vuoden ympäri melko sateista - mutta ei siellä sentään ihan joka päivä sada.

Heinäkuu on vuoden lämpimin kuukausi. mutta helteistä ei kannata silloinkaan haaveilla. Kaupungissa vietetään vuosittain useita tapahtumia. Tunnetuimpia niistä ovat Manchester Jazz Festival heinäkuussa, Manchesterin kirjallisuusfestivaali syys- ja lokakuussa, Manchesterin ruokafestivaali syyskuussa sekä kiinalaisen uudenvuoden juhlinta tammi-/helmikuussa. Manchesterin keskustassa on myös hieno, vanha katedraali, joka on vierailun arvoinen. Myös jalkapallo-ottelut houkuttelevat ihmisiä kaupunkiin. 

Suomen hinnoissa

Hintataso on Ison-Britannian keskitasoa Manchesterissa. Elintarvikkeet voivat olla joissain supermarketeissa vähän huokeampia kuin Suomessa, mutta muutoin hintataso on suunnilleen sama.

Ison-Britannian ja Suomen välinen aikaero on -2 tuntia. Eurot eivät ole käytössä Englannissa, jossa käytetään valuuttana Iso-Britannian puntaa (£).
 

Yhteys lentokentältä keskustaan, yöpyminen ja turisti-info

Lentokentän juna-asemalta junayhteys keskustan Piccadillyn asemalle maksaa noin £4.50 ja matkassa kestää noin varttitunti. Metrolinkillä matka kaupungin keskustaan kestää noin 35 minuuttia ja maksaa samaten noin £4.50. Myös bussilinja 43 kulkee lentokentän ja keskustan väliä. Taksitolpat sijaitsevat terminaalissa 1. Taksi Manchesterin keskustaan kustantaa alkaen noin £18. Taksimatkassa kestää noin 25 minuuttia, hieman ruuhkasta riippuen. 

Manchesterissä kulkee ilmainen Metroshuttle-bussilinja, se ajaa isoimpien asemien välillä. Lippu perinteiseen Stegecoach-bussilinjaan maksaa noin £1.50. Päivälippu raitiovaunuun maksaa noin £5. Kaupungin keskustassa etäisyydet ovat pienet, joten kävellen pääsee kätevästi joka paikkaan keskusta-alueella. Taksit ovat huokeampia kuin Lontoossa, mutta ne ovat lyhyilläkin matkoilla paljon kalliimpia kuin julkinen liikenne. Liikenne on ajoittain ruuhkaista.

Hostellissa on edullisinta yöpyä, vuodepaikka jaetussa huoneessa maksaa noin £15/henkilö. Hotellit maksavat alkaen noin £60 per huone. Manchesterin Hilton-hotelli on yksi kaupungin korkeimmista rakennuksista. Sen korkeus on 169 metriä. Sieltä on mahtava näköala koko Manchesterin kaupungin ylle. Lisätietoja ja vinkkejä voi käydä kyselemässä Piccadilly Plazalla sijaitsevasta Turisti-infosta. 


Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Manchester

Cheapest outbound flight from 124,87 €
Etäisyys 2009 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Manchester (MAN)
Kohdemaa Iso-Britannia