Lennot Turku - Joensuu

Useful information about the flight Turku - Joensuu

Musikaalinen kaupunki Saimaan pohjoisrannalla

Joensuu on pieni, mutta eloisa opiskelijakaupunki, jolla on paljon tarjottavaa ja nähtävää. Siellä voi kokea erilaisia kulttuurielämyksiä tai lähteä lyhyen matkan päässä olevaan Kolin kansallispuistoon nauttimaan luonnon rauhasta.

Kulttuuria ympäri vuoden

Joensuun kulttuuritarjonnasta voi poimia itselleen mielenkiintoisimmat käyntikohteet. Käy kaupunginteatterin kiehtovassa esityksessä tai valitse kaupunginorkesterin monipuolisesta ohjelmistosta mieluisa konsertti. 

Lukuisista musiikkitapahtumistaan tunnetun kaupungin tapahtumien joukosta monet löytävät suositun Ilosaarirock-festivaalin, joka tuo vuosittain heinäkuussa kymmeniätuhansia ihmisiä kaupunkiin. Syksyllä taas Joensuun kirjallisuustapahtuma sekä dokumenttielokuvatapahtuma "Viscult" houkuttelevat kävijöitä tähän monipuoliseen kaupunkiin. 

Varaudu matkaan avoimella mielellä sekä vaelluskengillä

Joensuun vilkkaan kulttuuritarjonnan lisäksi noin kahdeksankymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Kolin kansallispuisto on loistava retkikohde. Vaellukselle on hyvä ottaa mukaan tukevat kengät, säänmukaiset vaatteet sekä eväät, joita voi nauttia yhdellä alueen monista laavuista. Mieli lepää vaelluksella jylhien kallioiden ja sinisten järvien maisemissa. Jos patikoiminen ei kiinnosta, on Kolilla mahdollisuus myös ratsastukseen. Talvisin Koli on suosittu paikka lasketteluun. 

Joensuussa sijaitsee Itä-Suomen yliopisto, joten kaupungissa riittää menoa ja meininkiä, vaikka mitään tapahtumaa ei olisikaan juuri sillä hetkellä tarjolla.

Yövy mukavasti ja vuokraa vaikka auto

Joensuun lentokenttä sijaitsee noin yhdentoista kilometrin päässä kaupungista. Kentältä kaupunkiin pääsee kätevästi bussilla, sillä Savo-Karjalan Linja Oy liikennöi aseman ja kaupungin välillä. Paikallisliikenteen aikataulut löytyvät kätevästi Joensuun aikataulupalvelun sivuilta, jonne pääsee myös liikennöivän yhtiön nettisivuilta. Bussi on edullinen vaihtoehto kaupunkiin pääsemiseksi.

Taksillakin pääsee näppärästi keskustaan, jos ei halua sovittaa omia menojaan bussien aikatauluihin. Taksi on kuitenkin linja-autoa tuntuvasti kalliimpi. Taksitolppa on heti saapuvien aulan uloskäynnin läheisyydessä. Lentoaseman yhteydessä on myös autonvuokrauspalvelu. Auto on käyttökelpoinen kulkuväline etenkin liikuttaessa kauemmaksi kaupungista. 

Joensuussa on kaupungin pienen koon vuoksi helppo liikkua kävellen tai pyörällä. Kaupungin sisäisessä liikenteessä bussilla pääsee paikasta toiseen, muita julkisia kulkuvälineitä ei ole. Taksillakin voi liikkua, mutta se tulee verrattain kalliiksi pienehkössä paikassa.

Joensuussa voi yöpyä kalliimmin hotellissa tai edullisemmin retkeilymajassa, hostellissa tai lomahuoneistossa. Kahdelle hengelle hinta hotellissa alkaa noin 120 eurosta ja edullisemmissa majoitusvaihtoehdoissa noin 40 eurosta.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Joensuu
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Joensuu
  • Etäisyys: 456 km