Lennot Turku - Kuopio

Useful information about the flight Turku - Kuopio

Kodikas kaupunki Kallavedellä

Kuopiossa on runsaasti kulttuuri- ja urheilutarjontaa ympäri vuoden. Kaupunkialueesta paljon on metsää, mutta niin kaupungin sykkeessä kuin Kallaveden rannalla riittää tekemistä. Kuopion kaupunki pitää sisällään myös mielenkiintoista historiaa. Kirjailija ja kulttuurivaikuttaja Minna Canth asui Kanttilassa Kuopion keskustassa.

Kuopioon voi matkustaa monena eri vuodenaikana

Nähtävyyksiä ovat muun muassa Puijon torni, jossa toimii myös ravintola, Kuopion tuomiokirkko sekä monet museot kuten kapungin taidemuseo. Kaupungissa on muutakin tekemistä kuin nähtävyyksien katselu. Suuria yleisöjä kerääviä paikallisia tapahtumia ovat muun muassa Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma talvella ja Kuopio Tanssii ja Soi kesällä. Musiikki-ihmiset paikallistavat itsensä Kuopio Rockcock -festivaalista, siinä missä urheiluihmiset käyvät katsomassa Puijon mäkihyppykilpailut. Muita tunnettuja tapahtumia ovat Kuopion kansainväliset viinijuhlat (Kuopio Wine Festival) sekä nykytaidefestivaali ANTI - Contemporary Art Festival.

Kalakukkoa Kuopiosta

Kuopio tunnetaan savolaisesta murteestaan ja vieraanvaraisuudestaan sekä kalakukosta, jota voi ostaa Kuopion torilta. Puijon mäki on legendaarinen, ja harva tietää, että se on myös luonnonsuojelualue. Mäen päältä on löytänyt paikkansa myös komea Puijon torni, jossa voi nauttia erinomaista ruokaa.
 

Majoitusvaihtoehdot ja kulkuyhteydet Kuopiossa

Kuopion lentokenttä on noin 11 kilometrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Bussilinja 40 liikennöi lentokentän ja kaupungin keskustan väliä. Matka kestää noin 20 minuuttia. Bussilipun hinta on noin 3,30 euroa/aikuinen. Kotimaan reittilennolle on tilattavissa kiinteähintainen kimppataksi Airport taksi. Tilaus on tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen lennon lähtöaikaa. Airport taksia voi tiedustella myös lentoasemalla. Taksin hinnaksi tulee noin 22 euroa/henkilö. Tavallinen taksi tulee yleeensä, etenkin yksin matkustavalle, kalliimmaksi kuin Airport taksi.

Keskustassa voi kulkea joko jalan tai taksilla. Kuopiossa on kätevä liikkua linja-autoliikennettä käyttäen. Bussiliput määräytyvät vyöhykkeiden mukaan ja maksavat alkaen noin 3,30 euroa/aikuinen.

Majoitusvaihtoehtoja on useita. Kahden hengen huone hotellissa tai hostellissa maksaa alkaen noin 65 euroa yöltä. Kolmen tai neljän tähden hotellissa on varauduttava kalliimpaan hintatasoon. Halvin vaihtoehto ovat leirintäalueiden vuokramökit eri vuodenaikoina ja telttapaikat kesäisin.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Kuopio

Cheapest outbound flight from 200,57 €
Etäisyys 402 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Kuopio (KUO)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kuopio
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price