Lennot Turku - Gdansk

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Turku määränpäähän Gdansk

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Turku (TKU) määränpäähän Gdansk (GDN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Gdansk. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Turku - Gdansk

Viihtyisä ja vivahteikas Gdansk sijaitsee merenrannalla

Gdansk on Puolan kuudenneksi suurin kaupunki, joka tuo yhdelle mieleen sosialismin aikaisen kalskean tunnelman, toiselle vaaleat hiekkarannat. Gdanskista löytääkin kiinnostavan yhdistelmän historiallista hansakaupunkia, neuvostoarkkitehtuurin vaikutteita, hiekkarantoja, aurinkoa ja puolalaista katolista kulttuuria. 

Dominikaanimarketti ja muita tapahtumia

Vuoden lämpimämpi puolikas toukokuusta lokakuuhun on parasta matkustusaikaa Puolan pohjoisosiin. Rantalomailun kiinnostaessa kannattaa matka ajoittaa vuoden lämpipämpiin kuukausiin kesäkuusta syyskuun alkuun. 

Kesäkuussa kaupungissa nautitaan viisipäiväisestä katuteatteri-festivaalista "Fetasta". Heinä-elokuussa kaupungin valloittaa kolmiviikkoinen Dominikaanimarketti, joka on kategoriassaan Puolan suurimpia ulkoilmatapahtumia markkinakojuineen, paraateineen, konsertteineen, teatteriesityksineen, urheilukilpailuineen ja ilotulitteineen. Syksymmällä, loka-marraskuussa, järjestetään jazzin ystäville kolmiviikkoinen "Jazz Jantar" -festivaali. Alkuvuoden matkaajien kannattaa huomioida maalis-huhtikuulle sijoittuva näyttävä pääsiäiskulkue.

Puolassa ei ole euroa

Puolan rahayksikkö on zloty (PLN). Elinkustannukset Puolassa ovat yleisesti ottaen alhaisemmat kuin Suomessa. Esimerkiksi illallisen voi saada 25 zlotyn hintaan, oluen 7:llä ja limun 4:llä zlotylla.

Gdansk on suhteellisen pieni kaupunki, johon tutustuu melko lyhyessä ajassa. Kaupungin lähiympäristössä on kuitenkin useita hauskoja vierailukohteita koko perheelle. Suositella voi esimerkiksi päiväretkeä Hel-niemelle: metromatkan maisemat ovat kauniit ja takaisin keskustaan pääsee laivalla 2 tunnissa. Tarkempia tietoja retken järjestämisestä voi lukea matkaoppaasta tai kysellä kaupungin turisti-infosta. 

Pois lentokentältä, keskustaan!

Lentokentältä keskustaan ajelee Airport shuttle-bussilinjalla puolessa tunnissa ostamalla lipun kuskilta noin 10 zlotylla. Mikäli muutama lisäminuutti matkustusajassa ei haittaa, voi matkan kattaa bussilinjalla 210. Bussilipun saa ostaettua noin 3 zlotilla aseman automaatista. Gdansk Wrzeszcz -asemalle pääsee lisäksi PKM-junalla noin 22 minuutissa, noin 3,5 zlotylla. Hintavin vaihtoehto on taksimatkustaminen. Taksi on edullisempi kuin Suomessa, mutta taksan kanssa kannattaa silti olla tarkkana ja muistaa, ettei arkena päiväsaikaan matkasta kentältä keskustaan tulisi pulittaa yli 60 zlotya. 

Kaupungissa on helppo kulkea jalan, sillä etäisyydet ovat lyhyitä ja keskustassa riittää nähtävää. Paikallisliikenteeseen kuuluu SKM-metro, PKM-lähijuna, bussi ja raitiovaunu. Lisäksi kesäisin voi käyttää lauttaliikennettä. Lauttalippu maksaa noin 10 zlotya, mutta muuten paikallisliikenteen kertalippu ilman vaihtoa kustantaa noin 3 zlotya, vaihdon kanssa lipulle tulee hintaa noin 3,6 zlotya. Päivälipun saa noin 12 zlotylla. Lipuista ei saa vaihtorahaa, joten tasarahalla maksaminen kannattaa. Taksin alkutaksa ensimmäisille kilometreille on seitsemästä kahdeksaan zlotya ja kilometritaksa noin 2,5 zlotya.

Hostelleja ja hotelleja on monessa hintaluokassa, joista edullisimmat maksavat vain 40 zlotya yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit maksavat yöltä noin 180 zlotysta ylöspäin. Loma-asunnon yhdeksi yöksi saa useammalle hengelle noin 380 zlotylla.


Lentoa koskevat tiedot: Turku - Gdansk

Outbound and return from 20,42 €
Lennon kesto min.. 01:25
Paluulennon kesto min.. 01:30
Etäisyys 720 km
Lentoa/viikko 7
Lähtölentokenttä Lentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Gdansk (GDN)
Kohdemaa Lennot - Puola
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Puola
Alternative flights to Gdansk
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price