Lennot Turku - Ivalo

Useful information about the flight Turku - Ivalo

Lapin taikaa napapiirin yläpuolella

Pohjoisessa Suomessa sijaitseva Ivalo tarjoaa Lapin taikaa ja runsaasti ajanvietettä luonnon helmassa neljänä vuodenaikana.

Tunnelmointia luonnossa

Kesäinen Lappi on tunnettu yöttömistä öistä, ja ikävistä mäkäräisistä. Lapin syysruska on puolestaan näkemisen arvoinen. Talvella matkustavan eteläsuomalaisen kannattaa varautua lämpimällä vaatetuksella Lapin pitkään, pimeään ja kylmään talveen. 

Lapin luonto on vuodenajasta riippumatta näyttävä ja virikkeitä tarjoava. Etenkin joulun ja uudenvuoden aikaan talvinen tunnelma on vertaansa vailla. Ei ihmekään, että turismin huippukausi alueella on joulun tienoilla. Talvella Lapissa on runsaasti talviurheilumahdollisuuksia kuten hiihto, laskettelu ja moottorikelkkailu. Kesällä luonnossa voi puolestaan patikoida tai kalastaa alueen vesistöissä. Syksyinen ruska on henkeäsalpaavan kaunis ja sopii esimerkiksi valokuvausta harrastavan kameran tähtäimeen. Syksyillä ulkona retkeily on yleisesti miellyttävämpää, sillä mäkäräisiä ja muita ötököitä on silloin liikkeella huomattavasti vähemmän. 

Revontulia taivaalla ja poroja autoteillä 

Lapissa autoilevan kannattaa pitää silmät auki niin autoteillä kävelevien porojen kuin taivaalla loimuavien revontulien tunnistamiseksi. Autoteillä jolkottavat porot eivät ole tavaton näky Lapin läänissä. Poronkasvattajien ja saamelaisten omistamat tuhannet porot liikkuvat pääsääntöisesti vapaana. Poron lihaa saa ostettua Lapista muuta maata edullisemmin. Revontulien lisäksi Lapin tähtitaivas on erityisen näyttävä. 

Suomen pohjoisimmalta lentoasemalta määränpäähän

Suomen pohjoisin lentoasema, Ivalon kenttä, sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Ivalon taajamasta. Kulkuyhteydet lentoasemalta Ivalon taajamaan ovat melko huonot. Taksit päivystävät saapuvien lentojen aikaan lentoaseman edessä sijaitsevalla taksitolpalla. Taksin voi myös tilata toiveiden mukaan etukäteen. Lentokentältä on bussiyhteyksiä eri puolille Lappia kuten Saariselälle. Aikataulut ja reitit voi tarkastaa ennakkoon Matkahuollon internetsivustolta. 

Vähäisen julkisen liikenteen vuoksi paras tapa liikkua Ivalossa on auto, jonka voi vuokrata myös lentoaseman autonvuokraus pisteestä, tarkista kuitenkin ennakkoon palvelupisteiden aukioloajat. Autolla liikkumalla tavoittaa joustavasti Ivalon alueen nähtävyyksiä ja upean luonnon. Taksilla liikkuminen on kallista pitkien etäisyyksien vuoksi. Ivalon pienellä keskusta-alueella on kuitenkin helppo liikkua myös kävellen. 

Ivalossa on yllättävän paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Erityisen edullista yöpyminen on kesäisin leirintäalueen mökissä tai teltassa. Joulun sesonkiaikaan hotellissa yöpyminen voi olla kallista, mutta tarjolla on myös vuokramökkejä perheille ja pienille ryhmille.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Ivalo

Cheapest outbound flight from 356,09 €
Etäisyys 933 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Ivalo (IVL)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Ivalo
Flight destinations with a similar price