Lennot Helsinki - Varsova

Useful information about the flight Helsinki - Varsova

Kiehtova Varsova

Puolan pääkaupunki Varsova hurmaa monenlaisilla tapahtumillaan, edullisella hintatasollaan ja upeilla nähtävyyksillään. Kaupunki on elänyt mukana Euroopan historian eri vaiheissa, ja tarjoaa kuin läpileikkauksen sekä ideologiseen että kirkkohistoriaan. Kaupunkisuunnittelun näkökulmasta turistin jättävät sanattomaksi mahtavat neuvostoaikaiset rakennukset ja monumentit. Myös moderneja pilvenpiirtäjiä ja vanhempaa arkkitehtuuria näkyy Varsovan taivaanrannassa. Kaupungin läheinen sijainti tekee siitä suomalaisille sopivan lomakohteen vaikkapa pitkälle viikonlopulle. 

Milloin kannattaa matkustaa?

Varsovassa pidetään ympäri vuoden erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia, mutta jos ilmasto on matkustajalle tärkeä kriteeri, kannattaa matka toteuttaa touko- ja lokakuun välillä, jolloin kaupungin ilmasto on miellyttävimmillään.

Varsovassa järjestetään useita klassisen musiikin tapahtumia, kuten Ludwig van Beethovenin pääsiäisfestivaalit, Mozart-festivaali kesäkuussa ja ilmaiset Chopin konsertit Lazienkin puistossa kesäaikaan. 23. - 24.6. vietetään lisäksi keskikesän juhlaa "Noc Swietojanskaa", joka pitää sisällään erilaisia konsertteja, katujuhlia ja ilotulituksia. Syyskuussa kaupungissa raikaa "Varsovan syksy" -musiikkifestivaali ja lokakuussa vuodesta 1958 lähtien järjestetty jazzfestivaali. Lokakuussa Varsovassa järjestetään myös kansainvälinen elokuvafestivaali.

Historiasta kiinnostuneiden paratiisi

Elinkustannukset ovat Puolassa huomattavasti Suomea alhaisemmat ja valuuttana toimii Puolan złoty (PLN), tarkista valuutan kurssi ennen matkaasi. Esimerkiksi ruoka-annos ravintolassa maksaa noin 40 PLN ja erikoiskahvi noin 8,50 PLN. Myös alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on kielletty. Puola on hyvin katolinen maa, mikä näkyy myös lainsäädännössä ja katukuvassa yleisesti.

Kuten sanottua, Varsovalla on rikas historia, joka näkyy sekä kaupunkikuvassa kuin monumenteissakin. Toisesta maailmansodasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla kuuluisan Varsovan gheton jäänteillä ja muistomonumenteilla. 

Liikkumisesta ja majoittumisesta Varsovassa 

Matkan lentokentältä kaupunkiin voi taittaa esimerkiksi julkisen liikenteen bussilinjoilla 175 ja 188 - öisin linjalla N32 - jotka ajavat keskustaan noin 30 - 45 minuuttia. Lipun hinta on noin 4,40 PLN. Myös metrolinjat S2 ja S3 kulkevat kentän ja kaupungin väliä. Metromatka kestää noin 20-25 minuuttia ja maksaa noin 4,40 PLN. Taksilla matkaan taas kuluu noin 25 minuuttia ja hintaa matkalle kertyy noin 40 PLN.

Kaupungin julkisen liikenteen verkosto on hyvin kattava. Se koostuu metrosta (SKM), lähijunasta, bussista sekä raitiovaunusta. Matkalippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan, mutta turisteille relevantti on vain vyöhyke yksi. Matkalipun hinta alle 20 minuutin matkalle on noin 3,40 PLN ja kertalipun, joka on voimassa 75 minuuttia vyöhykkeellä yksi, noin 4,40 PLN. Saatavilla on myös monia muunlaisia lippuja erilaisiin tarpeisiin.

Taksi on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi liikkumismuoto. Sen lähtötaksa on noin 8 PLN ja jokaisesta lisäkilometristä veloitetaan noin 3 PLN.

Varsovassa on paljon edullisia yöpymisvaihtoehtoja, hostellissa tai B&B:ssä yöpymisen hinta yhdeltä henkilöltä alkaa noin 35 PLN:stä. 3 tähden hotellin yöhinta henkilöltä on keskimäärin noin 250 PLN ja lomamökkejä voi vuokrata noin 170 PLN hintaan.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Varsova
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Varsova
  • Lennon kesto: min.. 01:40 / max.. 01:45
  • Etäisyys: 940 km
  • Lentoa/viikko: 15
  • Paluulennon kesto: min.. 01:40 / max.. 01:45
Suositut lentoreitit