idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Oulu - Reykjavik-Metropolitan Area

Karu mutta kaunis Reykjavik

Islannin pääkaupunki Reykjavik sijaitsee saaren lounaisrannikolla ja on yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Saarella on sen tuulisuudesta johtuen vain vähän kasvillisuutta ja luonnonvaraisia eläimiä siellä ovat ainoastaan minkit, ketut ja porot. Tulivuoret, kuumat lähteet eli Gaysirit ja jäätiköt kuuluvat olennaisesti Islannin karuun, mutta kauniiseen luontoon.

Napapiirin rajalla

Aivan pohjoisen napapiirin rajan alapuolella sijaitsevan Islannin ilmasto on sen sijainnista huolimatta yllättävän leuto. Heinäkuun keskilämpötila on noin 11 celsiusastetta ja tammikuun noin 0 astetta. Helteistä saarella matkustavan ei kannata haaveilla, mutta meri-ilmasto ja Golfvirta tekevät ilmastosta kuitenkin suhteellisen lämpimän. Sateisiin ja tuulisuuteen kannattaa varautua koko vuoden ympäri. 

Islannissa järjestetään runsaasti erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi 6. tammikuuta järjestettävä "Þrettándinn" on joulunajan kahdestoista eli viimeinen päivä, jota juhlitaan näyttävästi värikkään festivaalin merkeissä. Tammi-helmikuinen "Thorrinn" taas on vuosittain sydäntalvena vietetty viikinkiaikainen juhla, johon kuuluvat niin syöminen, väkijuomat kuin myös tanssi aina aamunkoittoon asti. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina juhlittu "Festival of the Sea" puolestaan kunnioittaa merenkulun ja merimiesten historiaa ja perinteitä. Islannissa järjestetään lisäksi useita erilaisia musiikkitapahtumia.

Tuliperäinen luonto

Islantiin matkustavan kannattaa huomioida, etteivät maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset ja myrskyt ole saarella lainkaan tavattomia. Islannissa kannattaa kuitenkin lähteä rohkeasti retkeilemään saaren luontoon pääkaupungin ulkopuolelle, sillä ainutlaatuinen maasto ja ilmasto tarjoavat matkaajalle unohtumattomia elämyksiä. Arvaamattomaan ilmastoon kannattaa kuitenkin muistaa varautua ja pakata mukaan sekä sadetta että tuulta pitävät retkeilyvaatteet ja muut varusteet. 

Hintatasoltaan Reykjavik on noin 10-20% Helsinkiä kalliimpi, etenkin alkoholijuomat ovat siellä hintavia. Islannin valuutta on Islannin kruunu (ISK).   

Näin liikut ja majoitut

Lentoasema sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Reykjavikista ja 'Grey Line Island Airport express' ja 'Flybus' bussiyhtiöt kulkevat kaupunkiin lentoasemalta aina 45 minuuttia lentojen saapumisajan jälkeen. Bussimatkassa kestää noin 45 minuuttia. Myös kaupungin julkisen liikenteen (Strætó) bussi numero 55 kulkee kentältä Reykjavikin keskustaan yhdeksän kertaa päivässä. Lentoasemaa palvelee myös useampi taksiyhtiö, matkan hinta kaupunkiin taksilla alkaa noin 13 500 Islannin kruunusta. Lentokentällä on lisäksi autovuokraamo.

Reykjavikin ainoa julkisen liikenteen kulkuneuvo on bussi ja kertalipun hinta alkaa noin 350 ISK:sta. Joukkoliikenteen matkalippuna toimiva ja alennuksia joissakin nähtävyyksissä, kaupoissa ja ravintoloissa tarjoava Reykjavik City Card sopii erityisesti kaupungissa pidempään viihtyvälle turistille.

Yön hinta hostellissa alkaa noin 8600 ISK:sta, mutta keskihinta yli kolmen tähden hotellissa on kahdelle noin 15 000 ISK. Reykjavikin läheisyydessä on myös leirintäalueita, joilla telttailu on luonnollisesti edullisin vaihtoehto. Majoitusten hinnat nousevat yleensä viikonloppuisin ja sesonkiaikaan.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Reykjavik-Metropolitan Area
Lennon tiedot välille Oulu - Reykjavik-Metropolitan Area
  • Etäisyys: 2208 km