idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Euroopan hallinnollinen keskus

Belgian pääkaupunki Bryssel on myös Euroopan unionin epävirallinen hallinnollinen pääkaupunki. Kaupunki on toisen maailmansodan jälkeen noussut merkittäväksi kansainvälisen politiikan keskukseksi. Bryssel tekee vaikutuksen näyttävällä keskiaikaisella arkkitehtuurilla sekä Euroopan unionin moderneilla hallintorakennuksilla. 

Brysselin kaupungin tunnus on iiriksen kukka

Brysselissä on huhtikuusta syyskuuhun valoisaa ja lämmintä. Ilmasto on talvella Suomea leudompi ja kesät ovat pidempiä. Meri-ilmaston vaikutus tuntuu kuitenkin kaupungissa ajoittain sateiden ja mereltä puhaltavan tuulen muodossa.

Urheilun ystäville hyvä aika matkustaa Brysseliin on elokuun alusta syyskuun loppuun, jolloin Brysselissä järjestetään "Memorial Van Damme" -urheilukilpailu edesmenneen urheilijan kunniaksi. Historiasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla Brysselissä heinäkuun ensimmäisenä torstaina, jolloin kaupungissa vietetään vuodesta 1549 saakka järjestettyä kuninkaallista kansanjuhlaa "Ommegang Festivalia". Festivaali kerää vuosittain lähes 1500 osallistujaa, jotka muodostavat näyttävän kulkueen keskiaikaisiin asuihin pukeutuneina Place du Grand Sablonin aukiolle. 

Brysselin kaupunki juhlii kesänalkua kaupungin symbolin, iiriksen, päivänä loppukeväästä. Ohjelmaan kuuluu live-musiikkia, katutaidetta sekä muita tapahtumia. Mainittujen tapahtumien lisäksi kaupungissa järjestetään ympäri vuoden useita erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaaleja ja kirja- ja antiikkimessuja.

Monikielinen hallintokaupunki

Bryssel on monikielinen kaupunki, jossa puhutaan virallisina kielinä hollantia ja ranskaa. Myös saksalla on tärkeä status kaupungin kolmantena kielenä. Kansainväisessä Brysselissä englannilla tulee toimeen laajasti. Bryssel on yksi yhdistyneen Euroopan tärkeimmistä hallinnollisista kaupungeista, joten jos olet kiinnostunut Euroopan unioniin liittyvästä poliitikasta, on Bryssel erittäin suositeltava matkustuskohde. 

Hintatasoltaan Bryssel on kallis - hinnat ovat pitkälti samaa luokkaa Pariisin ja Lontoon kanssa. Ulkona syöminen on suurin piirtein saman hintaista kuin Suomessa. Elintarvikkeet ovat kalliita ruokakaupoissakin. 

Paikan päällä

Brysselin lentoasemalta keskustaan kulkee junalla suunnilleen 15-20 minuuttia. Junamatkan hinta on noin 8,5 euroa. "Airportline"- shuttlebussilla matkan kesto on 30 minuuttia ja hinta noin 6 euroa. Taksillakin pääsee keskustaan, mutta se on huomattavasti hintavampi kuin muut vaihtoehdot. Lisäksi taksi on ruuhkista johtuen myös hitaampi kulkuneuvo. Taksimatkan hinta on noin 35-45 euroa ja matkassa kestää noin 40 minuuttia. Taksitolppa sijaitsee saapuvien terminaalin edustalla.

Hostelli on edullisin majoitusvaihtoehto, vuodepaikka maksa noin 19 euroa per yö. Kolmen tai useamman tähden hotellissa yö tulee kustantamaan alkaen noin 55 euroa per henkilö. Lisäksi tarjolla on vuokrattavia loma-asuntoja, jotka maksavat alkaen noin 70 euroa per yö. Hostellien ja kalliimpien hotellien lisäksi kaupungissa on alemman laatuluokituksen hotelleja, jossa yöpyminen on hieman kalliimpaa kuin hostellissa, mutta edullisempaa kuin keskiverto hotellissa.

Metro, raitiovaunu sekä bussi kuuluvat STIB/MIVB:n verkostoon, joka pyörittää Brysselin julkista liikennettä. MOBIB-kortti on ladattava matkakortti, jolla kertalippu maksaa noin 2,10 euroa, viiden matkan lippu noin 8 euroa, 10-matkan lippu noin 14 euroa sekä päivälippu noin 7,50 euroa. Liput kannattaa hankkia ennakkoon, koska ne ovat kallimpia kulkuvälineestä ostettuna. 

Taksi on joukkoliikennettä huomattavasti hintavampi vaihtoehto. Ensimmäset kolme kilometriä maksavat noin 8-10 euroa, jonka jälkeen jokainen lisäkilometri tuo 1,80 euroa lisää hintaa. Useat kaupungin nähtävyydet ovat kuitenkin kävelyetäisyydellä keskustassa ja lisäksi pientä korvausta vastaan voit käyttää "Villo"- kaupunkipyöriä.