Lennot Turku - Pariisi

Useful information about the flight Turku - Pariisi

Monipuolinen Pariisi

Ranskan pääkaupunki Pariisi on ympäri vuoden loistava matkakohde. Kaupunkikohde kiinnostaa kaiken ikäisiä ja tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa.

Pariisin kesä tarjoaa musiikkia

Pariisi sopii matkakohteeksi kaikkina vuodenaikoina. Kesät ovat hieman kuumempia ja talvet leudompia kuin Suomessa ollaan totuttu. Erityistä ohjelmaa kaipaavien kannattaa suunnata kaupunkiin kesällä, sillä se tarjoaa menoa kesän jokaisena kuukautena. Kesäkuussa vietetään keskikesän kunniaksi musiikkitapahtuma Féte de la Musique'a. Musiikin ystäviä hemmotellaan myös heinäkuussa, jolloin vietetään jazz-festivaalia Parc Floralin puistossa. Festivaali tarjoilee elävää musiikkia joka lauantai ja sunnuntai alkaen klo 15. Heinäkuussa järjestetään myös maailmankuulu Tour de France, ja 14.7. juhlitaan Ranskan kansallispäivää. Elokuu on konserttien kuukausi, ja ilmaista live-musiikkia pääsee kuuntelemaan ympäri kaupungin.

Muistettavaa ennen matkaa

Pariisin hintataso on verrattavissa Helsinkiin. Samalla hinnalla saattaa kuitenkin saada parempaa laatua erityisesti ruokaostoksilla. Pariisissa on nimittäin moneen muuhun paikkaan verrattuna saatavilla erittäin tuoreita ja hyvälaatuisia elintarvikkeita. Kaupungin julkisiin museoihin on vapaa pääsy aina kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Jo ennen matkaa on hyvä varautua siihen, että ranskalaiset eivät mielellään puhu englantia, ja opella ranskan kielen perusasiat.

Liikkuminen keskustaan ja yöpyminen

Charles de Gaullen kentältä keskustaan pääsee paikallisjuna RER B:llä puolessa tunnissa noin 10 eurolla tai Roissybussilla tunnissa ja noin 11 eurolla. Vastaavan matkan hinta taksilla lähtee noin 60 eurosta. Orlyn kentältä keskustaan pääsee raitiovaunulinjalla T7, bussilinjalla 183, Orlybussilla tai Les Cars Air Francella. Taksimatkan hinta Orlyltä keskustaan maksaa alkaen 50 euroa. Paris-Le Bourhetin kentältä pääsee keskustaan vaihtamalla bussilinjasta 152 raitiovaunuun 7, bussilinjalla 350 tai lentokentän shuttle-kuljetuksella Le Bourget -asemalle ja siitä eteenpäin RER B -junalla.

Pariisissa on tyypillisesti pieniä butiikkihotelleja, joissa majoittumiselle tulee hintaa keskimäärin noin 100 euroa yötä kohti. Kaupungista löytyy myös vielä kalliimpia luksushotelleja. Edullista majoitusta etsivän kannattaa tutustua Pariisin hostellitarjontaan. Pariisissa julkisilla liikkuminen tulee sekä nopeammaksi että halvemmaksi kuin autolla tai taksilla. Julkisen liikenteeseen kuuluvat metro, lähijunat, bussit ja raitiovaunut.