idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Lomakohteeksi Ivalo

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan! Etenkään jos suunnittelet lomaa pohjoiseen, sillä kultajoestaan tunnettu ja luonnonläheinen Ivalo on hyvä vaihtoehto matkakohteeksi. 

Milloin matkustaisin?

Turistien suosima matkustusaika Ivaloon on joulun ja uuden vuoden tienoilla, jolloin Ivalossa vallitsee Etelä-Suomessa asuville vieraampi valkoinen talvi. Ivalo tarjoaa runsaasti talviurheilumahdollisuuksia laskettelusta rekiajeluihin ja murtomaahiihtoon, joten toiminnallisillekin ihmisille löytyy tekemistä. Etelän suunnasta tulevien on kuitenkin syytä muistaa, että napapiirin yläpuolella ilmasto on erityisen kylmä ja pimeä eli ylimääräinen vaatekerrasto tulee etenkin talvella tarpeeseen.

Ja jos talvinen maisema ei houkuta, Ivalossa on kesäisin hyvät patikointi- ja kalastusmahdollisuudet kauniissa luonnon helmassa. Varaudu kuitenkin kesällä vaivaaviin mäkäräisiin hyönteismyrkyllä ja pitkähihaisilla ja -lahkeisilla vaatteilla! Lapissa yöt ovat koko kesän läpeensä valoisia, mikä saattaa tottumattomalle aiheuttaa nukahtamisongelmia. 

Porojen ja revontulien valtakunta

Autoilevan turistin kannattaa pitää mielessä Lapin suuri porokanta. Porot ovat saamelaisten ja poronkasvattajien omistuksessa, mutta ne vaeltelevat ison osan vuodesta vapaana ja tukkivat usein autoteitä. Poronlihaa saa edullisemmin Lapista kuin muualta Suomesta. Valppaana kannattaa olla myös revontulien ja upean tähtitaivaan varalta, sillä pohjoisen kirkas taivas on mykistävän kaunis eikä valosaaste himmennä taivaan valoilmiötä samalla tavalla kuin asutetummassa Keski- ja Etelä-Suomessa. 

Milläs mennään?

Ivalon lentoasema, joka on Suomen pohjoisin lentokenttä, sijaitsee noin 11 kilometrin päässä Ivalon taajaman keskustasta. Lentoasemalta on mahdollista matkustaa eri puolille Lappia bussilla, aikataulut löytyvät Matkahuollon sivustolta. Lentoaseman yhteydestä on taksitolppa, jolla taksit päivystävät saapuvien lentojen aikaan. Taksin tilaamista ei siis välttämättä ole syytä miettiä etukäteen. Julkista liikennettä on vähän, joten oman auton vuokraaminen on kätevin tapa matkusta Lapissa. Lapin pitkien välimatkojen kulkeminen taksilla käy nopeasti lompakon päälle ja bussit kulkevat vain tietyille alueille. Ivalon keskusta-alueella liikkuminen käy kuitenkin helposti myös kävellen.

Kesäaikaan majoitusvaihtoehdoksi sopii telttailu tai retkeilyalueen vuokramökki. Talvella majoitusta kannattaa etsiä hotellista. Majoituksen hinnat nousevat jonkin verran varsinkin joulun tienoilla, joka on Ivalossa sesonkiaikaa. Hotellimajoittautumisen vaihtoehtoina on perheille ja pienille ryhmille lomamökkejä.