Ivalo, pohjoisen Suomen kaunis matkailukohde

Ivalo on pieni Inariin kuuluva taajama nelostien varressa Pohjois-Suomessa. Sen luontoa kuvaavat upeat maisemat, kuten tunturit, erämaa ja vesistöt, unohtamatta taivaalla leimuavia revontulia. Ivalo on yksinkertaisesti Lappia parhaimmillaan.

...

Kaamoksesta yöttömään yöhön

Pohjois-Suomessa, napapiirin yläpuolella, talvet ovat kylmiä ja kesät viileitä. Heinäkuussa vuorokauden keskilämpötila yltää vain hieman yli 10 asteeseen, ja kylmimpinä kuukausina tammi- ja helmikuussa keskilämpötila on vain harvoin 14 pakkasasteen yläpuolella.

Lappi on täynnä vastakohtia: Talvella kaamoksen aikaan eletään jatkuvassa pimeydessä, kun kesällä pimeää aikaa ei ole yölläkään. Talvinen maisema on yksivärinen, sitä dominoi valkoinen lumipeite. Keväästä syksyyn luonnon värikirjo on puolestaan loistossaan. Talvella turisteja houkuttelevat Ivaloon hyvät talviurheilumahdollisuudet ja jouluinen tunnelma, kesällä kalastus ja patikointi ovat yleisimpiä houkuttimia. 

...

Varo poroja!

Ivaloon matkustaminen ei edellytä rokotusten ottamista. Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotukset riittävät. Näitä ovat aikuisilla jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteet sekä MPR eli tuhkarokko-, vihurirokko- ja sikotautirokotteet, mikäli tauteja ei ole vielä sairastanut. Poliorokote ei kuulu enää Suomessa perusrokotusohjelmaan.

Autolla matkustettaessa on tien päällä syytä pitää silmät auki porojen varalta. Suuriakin porotokkia kulkee vapaana luonnossa ja joskus ne päätyvät maanteiden tukkeeksi. Pidäthän mielessä, että porot eivät ainoastaan ylitä teitä, vaan ne saattavat ennalta arvaamatta kääntyä takaisin auton eteen.

...

Suomen pohjoisin lentoasema

Ivalossa, noin 11 kilometrin päässä taajamasta, sijaitsee Suomen pohjoisin lentokenttä. Lentoasemalta on melko huonot yhteydet Ivalon taajamaan, vaikka bussiyhteyksiä onkin eri puolille Lappia. Ivalon lentoasemalta kulkee Ivaloon bussi kuusi kertaa päivässä. Matka kestää 10-15 minuuttia ja matkan hinta on alle 4 euroa. Lentoaseman edessä on taksitolppa, jolla taksit päivystävät saapuvien lentojen aikaan.

Julkinen liikenne on vähäistä Ivalon seudulla, joten parhaiten alueella pääsee liikkumaan vuokraamalla auton. Ivalon keskusta on pieni ja siellä liikkuminen on helppoa kävellenkin, muutoin etäisyydet ovat pitkiä. Sesonkiaikoina, kuten joulun aikaan, majoittuminen hotelleissa maksaa kohtalaisen paljon. Hotellimajoituksen sijasta voi vuokrata mökin ja kesäaikaan myös telttailu on yksi majoitusvaihtoehto.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Lentoa koskevat tiedot Tampere - Ivalo
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - Ivalo
  • Etäisyys: 820 km
Suositut lentoreitit