Lennot Tampere - Göteborg, Landvetter

Useful information about the flight Tampere - Göteborg, Landvetter

Kaupunkimatkailijan Göteborg

Göteborg on Ruotsin toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan länsirannikolla. Tämä suurkaupunki tunnetaan runsaasta kulttuuri- ja ravintolatarjonnastaan. Kulinaristit pääsevät nauttimaan etenkin meren antimista. Merellinen Göteborg viihdyttää kaikenikäisiä matkailijoita ympäri vuoden. 

Göteborgissa vietetään isoja kulttuurijuhlia

Sääolosuhteet Göteborgissa muistuttavat paljon Suomea. Kesäaika on hieman pidempi, kestäen toukokuusta aina syyskuulle asti. Talvella voi olla hieman leudompaa kuin Suomessa. Göteborgiin kannattaa matkustaa esimerkiksi elokuussa, jolloin vietetään kaksiviikkoista Göteborgs Kulturkalas -kulttuurifestivaalia. Festivaalit levittäytyvät ympäri kaupunkia tarjoten yli 1200 ilmaista musiikki-, teatteri- ja elokuvatapahtumaa. Myös perinteisiä juhlapäiviä vietetään tunnelmallisesti. Vappua juhlitaan isolla paraatikulkueella ja juhannus on tärkeä keksikesänjuhla. Pohjoismaiden suurin elokuvajuhla järjestetään Göteborgissa vuosittain tammikuun lopulta alkaen. 

Mars päiväretkelle!

Göteborgin matkaan kannattaa sisällyttää päiväretki lautalla saaristoon. Myös kaupungin ulkopuolella sijaitseva Delsjön luonnonsuojelualue on hyvä retkikohde. Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg on myös tutustumisen arvoinen. Ruotsiin matkustavan tulee huomioida paikallinen alkoholilainsäädäntö, joka on hieman tiukempi kuin Suomessa. Valuuttana Göteborgissa on Ruotsin kruunu (SEK). Yleisimmät maksutavat ovat debit- ja luottokortit. Hintataso on noin 10-16% Helsinkiä edullisempi, mikä näkyy mukavasti esimerkiksi ravintola- ja elintarvikehinnoissa. 

Göteborgissa on helppo liikkua kävellen tai joukkoliikenteellä

Lentokentältä matka keskustaan kestää noin 20 minuuttia. Fygbussarnan bussilinja kulkee noin 15 minuutin välein, ja lipun hinta on noin 105 SEK. Edullisemmalla bussilinjalla, Swebus Expressillä, lipun hinta on noin 59 SEK, mutta linja kulkee harvemmin. Taksimatka voi maksaa jopa 450 SEK. 

Göteborgin joukkoliikennettä kehutaan toimivaksi. Siihen kuuluvat bussit, raitiovaunut ja lautat. Kertalippu maksaa edullisimmillaan 26 SEK, ja on voimassa 90 minuuttia. Päivälipun hinta on noin 85 SEK, ja kolmen päivän lippuhinta on noin 170 SEK. Keskustan alue on kuitenkin pieni ja kaupungissa kannattaakin liikkua kävellen. Polkupyörän vuokraaminen on myös mahdollista. 

Majoitusvaihtoehtoja on tarjolla suhteellisen monipuolisesti. Edullisinta on yöpyä hostellissa, jossa vuodepaikka maksaa noin 195 SEK yhdeltä hengeltä. Hotellihuoneen keskihinta on noin 840 SEK yhdeltä yöltä. Yli kolmen tähden hotellien yöhinta on keskimäärin 1400 SEK.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Göteborg, Landvetter
Lennon tiedot välille Tampere - Göteborg, Landvetter
  • Etäisyys: 761 km