Lennot Tampere - Pariisi

Useful information about the flight Tampere - Pariisi

Kultturelli kaupunkilomakohde Ranskan sydämessä

Pariisi on kaunis, romanttinen ja historiallisesti merkittävä kaupunki, joka tarjoaa kokijalleen runsain mitoin elämyksiä niin taiteen, arkkitehtuurin, ruoan, kuin ostosmahdollisuuksienkin parissa. Kaupunki on kuuluisa vanhoista kaduistaan, teollisuudesta ja historiallisista monumenteista.
 

Miellyttävin matkustusaika, nähtävyydet ja vinkit

Pariisi on ympärivuotinen vierailukohde. Kesät ovat kuumempia ja talvet toisaalta leudompia, kuin Suomessa. Kesäkuussa keskikesän kunniaksi järjestetään musiikkitapahtuma Féte de la Musique. Heinäkuussa Jazz-festivaali Parc Floralin puistossa tarjoaa live-musiikkia joka lauantai ja sunnuntai klo 15 alkaen. 14. heinäkuuta juhlitaan Ranskan kansallispäivää, ja myös legendaarinen Tour de France on silloin käynnissä. Elokuu on konserttien kuukausi, mikä tarkoittaa sitä, että ympäri kaupunkia järjestetään ilmaisia live-musiikkitapahtumia.
 

Ennen matkaa huomioitavaa

Kaupungin julkisiin museoihin on ilmainen sisäänpääsy aina kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Elinkustannukset ovat suunnilleen samaa tasoa kuin Helsingissä. Pariisissa on saatavilla erittäin tuoreita ja hyvälaatuisia elintarvikkeita moniin muihin maihin verrattuna, joten hinta-laatusuhde on Pariisin kaupoissa usein kohdillaan.

Ranskalaiset eivät tunnetusti puhu mielellään englantia, joten ranskan kieltä ja yleisiä fraaseja kannattaa opetella ennen matkaa. Tervehtiminen paikallisella kielellä katsotaan kohteliaaksi eleeksi. 

 

Kulkuyhteydet, majoitus ja julkinen liikenne

Pariisin lentoasemilta keskustaan on helppo päästä myös julkisen liikenteen yhteyksiä hyödyntämällä. Charles de Gaullesta paikallisjuna RER B vie matkaajan noin puolessa tunnissa ja 10 euron hintaan Paris-Chatelet les Hallesiin. Roissybussilla pääsee Opéralle noin tunnissa, yhteyden hinta on noin 11EUR. Taksi matkalle kustantaa alkaen 60 euroa. 

Orlystä pääsee raitiovaunulla T7 Villejuif-L.Aragoniin, ja bussilinjalla 183 Porte de Choisyyn. Orlybussi kulkee myös Denfert-Rochereauhun. Les Cars Air Francella pääsee kätevästi Gare Montparnasselle tai Etoilelle. Taksi tälle matkalle on alkaen 50 euroa. 

Beauvais'ta Shuttle-kuljetus Paris Porte Maillotiin maksaa noin 17EUR ja kestää noin 1h 15 min. Lentoasema on noin 80km päässä Pariisista ja taksi on siksi erittäin kallis vaihtoehto. 

Paris-Le Bourget'n kentältä kulkee bussilinja 152 La Courneuve - 8 Mai 1945 -asemalle, josta voi jatkaa matkaa raitiovaunulla 7, tai bussilinjalla 350 asemille Gare de l'Est, Gare du Nord tai Porte de la Chapelle. Vaihtoehtoisesti lentokentältä voi siirtyä shuttle-kuljetuksella Le Bourget-asemalle ja sieltä eteenpäin RER B-junalinjalla.

Pariisille tyypillisiä ovat pienet butiikkihotellit, joiden keskimääräinen hinta on melko kallis, noin 100 euroa yöltä. Kaupungista löytyy myös paljon vieläkin kalliimpia luksus-hotelleja, mutta myös edullisempia hostelleja. Pariisin liikenne on tunnetusti kaoottinen ja autolla ja taksilla liikkuminen on siksi hidasta. Julkinen liikenne ei siis ole ainoastaan edullinen, vaan usein myös nopeampi tapa liikkua. Julkisen liikenteen verkostoon kuuluu maanalainen metroverkosto, lähijunat (RER) sekä bussit ja raitiovaunu.