Lennot Tampere - Rooma

Useful information about the flight Tampere - Rooma

Kaupunkikohteiden klassikko

Monipuolisen kulttuuri- ja nähtävyystarjonnan ansiosta historiallinen Rooma on mielenkiintoinen ja iloista italialaista tunnelmaa sykkivä kaupunkikohde. 


Rooma parhaimmillaan 

Rooman välimerellinen ilmasto houkuttelee matkailijoita kaupunkiin ympäri vuoden, mutta paras aika tutustua tunnettuihin nähtävyyksiin on huhtikuusta lokakuuhun. Heinä- ja elokuu voivat kuitenkin olla erittäin kuumia, jolloin uimarannat ruuhkautuvat helposti. 

Urheilun ystävät suuntaavat Roomaan maaliskuussa, jolloin järjestetään yksi Euroopan suurimmista maratonkisoista, Maratona della Città di Roma. Kisassa on vuosittain noin 10 000 osallistujaa. Kesän aikana kaupungissa järjestetään myös lukuisia festivaaleja, kuten Rock in Roma -musiikkifestivaali.

Maalis-/ huhtikuussa katolilaisessa Roomassa juhlitaan pääsiäistä, joka on yksi kristillisen kalenterin kohokohdista. Näyttävistä kulkueista ja erilaisista tapahtumista pääsee nauttimaan 2. kesäkuuta, kun kaupungissa vietetään Festa della Repubblicaa eli Italian kansallispäivää. 
 

Ravintolakulttuurissa huomioitavaa

Elinkustannukset ovat Roomassa hieman Suomea edullisemmat. Ravintoloissa ei ole tapana jättää tippiä, mutta laskussa näkyy usein palvelumaksu merkinnällä Coperto tai Servizio.
 

Liikkuminen ja majoittuminen

Rooman lentokentiltä pääsee helposti ydinkeskustaan Terminin päärautatieasemalle, mistä on metro- ja bussiyhteydet eri puolille kaupunkia. Leonardo da Vincin lentoasemalta (FCO) Terminiin vie Leonardo Express noin 35 minuutissa ja lipun hinta on suunnilleen 14 euroa. Shuttlebussilinja Terravision kuljettaa Terminiin noin tunnissa 4 euron lippuhinnalla. Paikallisjuna FL1 menee Trasteveren, Ostiensen, Tuscolanan tai Tiburtinan asemille 8 eurolla. Taksimatka on alkaen noin 40 euroa.

Ciampino-lentokentältä (CIA) Terminin asemalle pääsee noin 15 minuutissa FL4-junalla hintaan alkaen noin 1,50 euroa. Bussilla matka kestää suunnilleen 40 minuuttia ja maksaa noin 4 euroa. Taksimatkan hinta on alkaen noin 35 euroa.

Julkista liikennettä Roomassa operoi ATAC. Kertalippu eri kulkuvälineisiin maksaa noin 1,50 euroa, päivälippu noin 6 euroa, 3 päivän lippu noin 16,50 euroa ja viikon lippu noin 24 euroa. Taksilla ensimmäiset 3 kilometriä maksavat noin 7,30 euroa ja sen jälkeen hintaa kertyy noin 1,10 euroa kilometriltä.

Roomassa voi majoittua edullisesti hostelleihin ja majataloihin, joissa yhden yön hinnat alkavat noin 15 eurosta. Kolmen tai useamman tähden hotelleissa yön hinta on alkaen noin 35 euroa henkilöltä.