Lennot Oulu - Vilna

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Oulu määränpäähän Vilna

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Oulu (OUL) määränpäähän Vilna (VNO), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Vilna. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Oulu - Vilna

Vilna on kaunis historiallinen kaupunki

Vilna on vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta sijaitsevan Liettuan pääkaupunki. Kaupungilla on paljon tarjottavaa: siellä yhdistyvät historia ja nykyaikaisuus mielenkiintoisella tavalla. Jossain kortteleissa neuvostoaikainen tunnelma on lähes käsinkosketeltavissa ja vanhassakaupungissa mieli matkaa satojen vuosien päähän.  

Musiikkia ja käsitöitä

Ilmastoltaan Vilna, kuten muutkin Baltian maiden kaupungit, on Suomen kaltainen. Sen Suomeen verrattuna eteläisempi sijainti kuitenkin lyhentää ja leudontaa talvea ja taas vastaavasti pidentää kesäaikaa.

Elektronisen musiikin festivaali, Speigas, järjestetään helmikuussa. Maaliskuun alussa kaupungin valtaa Kaziuko mugė, eli suuri käsityöläismarketti, joka saa paikkansa kaupungin vanhassakaupungissa. Maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun Vilnassa järjestetään kansainvälinen elokuvafestivaali Kino pavasaris. Toukokuun lopusta heinäkuuhun kaupungissa pidetään Vilnius Festival -klassisen musiikin festivaali. Syyskuun alussa nähdään Vilnius City Fiesta, eli kaupungin valloittava monipuolinen musiikkifestivaali.

Pyöräretkelle

Vilna on erittäin edullinen matkakohde. Sen hintataso on Helsinkiin verrattuna jopa 40% edullisempi: niin elintarvikkeet, ravintoloiden ja kapakoiden hinnasto kuin muutkin palvelut ovat kotimaahan verrattuna hyvin huokeita.  

Kaupungissa ja sen läheisyydessä on useampikin houkutteleva pyöräreitti, joista saa lisätietoa kaupungin turisti-infoista. Niitä on esimerkiksi vanhankaupungin alueella kolme. Polkupyörävuokraamoita on muutamia. Läheinen Trakai on loistava kohde päiväretkelle. Bussit sinne lähtevät bussiasemalta ja liput ovat edullisia. Matkassa kestää noin 40 minuuttia. Perillä pääset nauttimaan kahdesta upeasta linnasta ja viidestä järvestä.

Liettuassa puhutaan laajalti myös venäjää. 

Kuusi kilometriä keskustaan

Vilnan lentokenttä on noin 5 kilometrin päässä päärautatie ja -bussiasemista ja noin 6 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kaupungin päärautatieaseman ja lentokentän välillä kulkee lentokenttäjuna. Näiden väliä liikennöi lisäksi useita minibusseja, kuten TOKS ja JSC Dautrans, jotka kulkevat kaupungin bussiasemalle. Myös Vilnan joukkoliikenteen bussi ajaa kentältä keskustaan. Taksi on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, vaikkakin silti edullisempi kuin Suomessa. Tarkista taksimatkan hinta ennen kuin nouset kyytiin.

Vilnassa on kaupungin kokoon nähden hyvin yöpymisvaihtoehtoja. Yöpyminen on myös edullista. Huone kahdelle hengelle maksaa hotellissa yöltä jopa alle 20 euroa. Hostellissa vuodepaikan saa alkaen noin 6 eurolla. Turistien suosimia alueita ovat etenkin vanhakaupunki ja sen lähialueet.

Vanhankaupungin alueella etäisyydet ovat käveltävissä. Kaupungin joukkoliikennettä pyörittää Vilnius Transport. Julkisen liikenteen kulkuneuvoihin kuuluvat bussi- ja sähköbussilinjat. Liput ovat erittäin edullisia. Tunnin voimassa oleva kertalippu maksaa noin euron, päivälippu noin 3,50 euroa, kolmen päivän lippu noin 6,10 euroa ja kymmenen päivän lippu noin 12 euroa. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi matkustusmuoto, mutta se on silti huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Sovi matkan hinnasta ennen kuin nouset kyytiin. Taksi kannattaa tilata puhelimitse. Kadulta napattuna taksi saattaa veloittaa jopa kolminkertaisen hinnan.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Vilna

Outbound and return from 277,55 €
Etäisyys 1146 km
Lähtölentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Vilna (VNO)
Kohdemaa Liettua
Alternative flights to Vilna
Flight destinations with a similar price