Lennot Helsinki - Gdansk

idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Gdansk

Kolmoiskaupungin historiallinen helmi

Gdansk sijaitsee Puolan pohjoisrannikolla ja on osa "kolmoiskaupunkia", johon kuuluvat myös kylpyläkaupunki Sopot ja satamakaupunki Gdynia. Gdanskin värikäs historia ja lämmin tunnelma tekevät siitä helposti lähestyttävän kohteen.

Rantalomalle keskikesällä, kulttuuria ympäri vuoden

Rantalomista pitäville paras matkustusaika Gdanskiin on kesäkuusta syyskuuhun, mutta kaupungin lämpötilat ovat mukavan lämpimät jo toukokuusta aina lokakuulle asti.

Puolan katolinen kulttuuri näkyy Gdanskin katukuvassa esimerkiksi näyttävinä pääsiäiskulkueina sekä heinä-elokuun vaihteessa vilkkaan Dominikaanimarketin muodossa. Kulttuurin ystäville hyviä matkustusaikoja ovat kesäkuu, jolloin Gdanskin kadut valtaa teatteritapahtuma Feta. Loppusyksystä jazzmusiikin ystävien kannattaa suunnitella matkansa kolmiviikkoisen Jazz Jantar -tapahtuman tienoille.  

Budjettimatkailijan unelma

Puola on edullinen matkailumaa. Yksi euro vastaa noin neljää Puolan zlotya (PLN), ja hintataso on alhaisempi kuin monissa muissa Euroopan maissa. Edullisen illallisen saa ravintolassa noin 25 zlotylla. Paikallinen herkku ovat "pirogit", suolaisella tai makealla täytteellä täytetyt taikinataskut. Myös alkoholi on edullista, mutta matkailijan on hyvä muistaa, että sen nauttiminen julkisilla paikoilla on Puolassa kiellettyä.

Monipuoliset kulkuyhteydet edullisin hinnoin

Gdanskin lentokentältä pääsee kaupunkiin monin eri tavoin. Matka-ajat lentoasemalta keskustaan vaihtelevat kulkuvälineen mukaan puolen tunnin molemmin puolin. Matkan voi taittaa esimerkiksi shuttle-bussilla (n. 10 PLN), bussilinjalla numero 210 (n. 3 PLN automaatista ostetulla lipulla) tai taksilla (n. 60 PLN). Lentokentältä on myös paikallisjunayhteys Gdansk Wrzezcz -asemalle, josta siirtyminen päärautatieasemalle tapahtuu metrolla.

Kaupungin sisällä on monipuoliset julkisen liikenteen yhteydet, mutta Gdanskissa on helppo liikkua myös kävellen keskeisten nähtävyyksien välillä. Metrolla voi tehdä esimerkiksi päiväretken Hel-niemelle, josta paluumatkan voi taittaa laivalla. Metro-, raitiovaunu- ja bussilippujen hinnat vaihtelevat n. 3 PLN:sta (kertalippu ilman vaihtoa) n. 12 PLN:aan (päivälippu). Taksien alkutaksat alkavat noin 7 PLN:sta ja lisäkilometrien hinnat ovat 2,5 PLN luokkaa.

Gdanskissa on tarjolla erilaisia majoitusvaihtoehtoja hostelleiden makuusaleista eri tasoisiin hotellihuoneisiin sekä loma-asuntoihin. Hostelliyön hinta useamman hengen makuusalissa on edullisimmillaan n. 40 PLN, ja keskitason hotellihuoneiden hinnat alkavat noin 180 PLN:sta yöltä ja henkilöltä. Loma-asunnon hinta on noin 380 PLN yöltä.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Gdansk
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Gdansk
  • Lennon kesto: min.. 01:40 / max.. 02:00
  • Etäisyys: 767 km
  • Lentoa/viikko: 10
  • Paluulennon kesto: min.. 01:35 / max.. 02:00
Suositut lentoreitit