Lennot Oulu - Riika

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Oulu määränpäähän Riika

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Oulu (OUL) määränpäähän Riika (RIX), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Riika. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Oulu - Riika

Paljon koettavaa Riikassa

Latvian kaunis pääkaupunki Riika tarjoaa matkailijalle monenlaista nähtävää ja koettavaa. Kaupungissa neuvostoaikainen arkkitehtuuri yhdistyy jännittävästi upeaan keskiaikaiseen vanhaankaupunkiin. Hintatasoltaan edullinen Riika onkin mainio matkustuskohde niin pidemmälle reissulle kuin vaikka viikonloppumatkallekin. Riikassa puhutaan luonnollisesti pääasiassa latviaa, mutta siellä pärjää mainiosti myös venäjällä. Englannillakin kommunikointi sujuu, mutta sitä ei puhuta yhtä laajalti kuin Suomessa.

Milloin Riikaan kannattaa matkustaa?

Paras matkustusaika Riikaan on vuoden lämpimämpi puolisko toukokuusta lokakuuhun. Talvisin kaupungissa on kylmä, vaikkakin Suomeen verrattuna keskilämpötila on hieman leudompi.

Riikassa järjestetään ympäri vuoden erilaisia mielenkiintoisia tapahtumia. Esimerkiksi toukokuussa järjestetään Riikan marathon juoksukisa, keskiaikainen Maija Grafs -festivaali sekä Latvian olutfestivaali. Kesäkuussa puolestaan juhlitaan keskikesän juhlaa Jania, ja joka viides vuosi heinäkuussa kaupungissa raikaa yksi maailman suurimista amatöörikuorotapahtumista All-Latvian Song and Dance Festival, jota on järjestetty vuodesta 1873 lähtien.

Muutama vinkki matkalle

Punkkialueella liikkuville suositellaan rokotusta punkkien levittämää puutiaisaivotulehdusta vastaan. Huomioon kannattaa ottaa myös se, ettei alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla ole Riikassa sallittua.

Elinkustanukset ovat kaupungissa noin 40 - 50% alhaisemmat kuin Helsingissä, esimerkiksi lounaan saa noin 3 - 6 eurolla ja oluen noin 2 - 3 eurolla. Riikassa kannattaa tutustua suureen markkinahalliin, joka sijaitse lähellä pääasemaa kaupungin keskustassa.

Kaupungissa vierailevan kannattaa harkita myös päiväretkeä Itämeren rannalle. Esimerkiksi Jurmala on mukava kohde, jossa pääsee myös uimaan. Paikallisjunalla matka kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin 2€. 

Liikkuminen ja majoittuminen Latvian pääkaupungissa

Lentokentältä kaupunkiin ajavat bussilinja 22, minibussilinja 222 sekä linja 241. Matka-aika on noin 30-40 minuuttia ja lipun hinta kuskilta ostettuna kahden euron paikkeilla. Ennakkoon ostettu lippu on edullisempi. Taksi on kalliimpi vaihtoehto, se maksaa noin 11-15 euroa ja matka kestää noin 15 minuuttia. 

Riikan julkista liikennettä pyörittää Rigas Satiksme ja siihen kuuluvat niin bussi kuin raitiovaunukin. Kertalippu ennakkoon ostettuna maksaa noin 1,50 euroa ja kuljettajalta ostettuna noin 2 euroa. Saatavana on myös monia erilaisia ja edullisia lippupaketteja ja esimerkiksi päivälippuja. Vanhassakaupungissa liikkuminen on kuitenkin helpointa jalkaisin ja esimerkiksi vuokrapyöriä on saatavilla kaupungissa.

Riikassa on paljon majoitusvaihtoehtoja, etenkin vanhankaupungin läheisyydessä. Hostelleissa vuodepaikan hinta yöltä alkaa noin 6 eurosta ja kolmen tähden hotellissa noin 20 eurosta yöltä.

Lentoa koskevat tiedot: Oulu - Riika

Outbound and return from 174,65 €
Etäisyys 894 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Oulu (OUL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Riika (RIX)
Kohdemaa Lennot - Latvia
Alternative flights to Riika
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price