idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Antalya

Antalya - portti paratiisiin

Turkin etelärannikon tunnetuin kaupunki, Antalya, on helppo paikka aloittaa tutustuminen turkkilaiseen kulttuuriin. Kaunis luonto, herkullinen ja laadukas ruoka sekä rikas kulttuuri sopivat hyvin suomalaiselle matkailijalle.   

Varma aurinkomatka Turkin Rivieralle

Antalya sijaitsee Turkin Rivieraksi kutsutulla alueella ja sanottakoon, että alue on maineensa veroinen! Pitkä rantaviiva, upeat maisemat ja leppoisa lomatunnelma viettelevät matkustajat vuosi toisensa jälkeen. 

Antalyan lomakausi on pitkä. Kevät, kesä ja syksy kuluvat säiden hemmotellessa turisteja. Suomen kesään verrattuna Turkin kesä on kuuma ja helteinen, mutta rannoilta ja basaareista löytyy onneksi myös varjoisia paikkoja, joissa vilvoitella. Antalyan ruuhkaisilla rannoilla ei aina tarvitse vaivautua edes nousemaan rantatuolista, sillä läheisten ravintoloiden tarjoilijat tarjoilevat lomailijoille kylmiä juomia ja meheviä hedelmälautasia.

Basaarien tuotevalikoimassa on melkeinpä mitä vain kuten vaatteita, kenkiä, kultaa ja nahkaa. Toreilla voit siis tehdä todellisia löytöjä! Muista kuitenkin tinkiä, sillä tinkiminen on paikallinen tapa ja kuuluu asiaan. Kokeile myös turkkilaista ruokaa, sillä kadulla nautittu kebab voi olla paras maistamasi! Ruoka ei yleensä ole tulista, joten herkemmätkin uskaltavat maistella rohkeasti. 

Mitä tulee tietää ennen matkaa

Mikäli viivyt matkallasi alle 90 päivää, et tarvitse erillistä viisumia Turkin matkallesi.

Ennen matkaa on kuitenkin hyvä huolehtia kuntoon yleisesti suositellut rokotukset kuten A-hepatiitti, jäykkäkouristus ja kurkkumätärokotus. 

Moskeijoissa tai muilla pyhillä paikoilla vieraillessa on tärkeää kunnioittaa paikallisia tapoja peittämällä hiukset, olkapäät ja nilkat. 

Hintatasoltaan Antalya on Suomea edullisempi. Hyvä ateria kustantaa Cumhuriyet- ja Atatürk-kaduilla useimmiten alle kymmenen euroa. Majoitusvaihtoehtoja on paljon, ja voit valita yövytkö mieluummin edullisemmin vanhassa kaupungissa, jossa yö maksaa yleensä noin 40TRY vai rantakohteissa kuten Kundu tai Lara, joissa yöpyminen maksaa noin 70TRY yöltä.   

Liikkuminen Antalyassa

Antalyassa pääset paikasta toiseen parhaiten minibussilla. Varaa mukaasi kolikoita, heilauta kättä ja maksa matka suoraan kuljettajalle. Minibussit kulkevat aamuvarhaisesta yömyöhään. Lentokentältä kaupunkiin pääset vaivattomimmin kaupungin ja lentoaseman väliä ajavalla shuttle-bussilinjalla. Toinen vaihtoehto on ottaa taksi lentoaseman taksitolpalta. Taksit ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta on hyvä muistaa, että yötaksa on jopa 50% kalliimpi kuin päivähinta.  

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Antalya
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Helsinki - Antalya
  • Lennon kesto: min.. 03:50 / max.. 03:50
  • Etäisyys: 2640 km
  • Lentoa/viikko: 1