idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Istanbul

Istanbul - Euroopan ja Aasian rajalla

Kahden maanosan kaupunki, historiallinen Istanbul, on Turkin talouden, kulttuurin ja median keskus. Se on toiminut yhtenä maailmanhistorian tärkeimpänä kaupunkina ja neljän suuren valtakunnan pääkaupunkina.

Neljä vuodenaikaa kutsuvat Istanbuliin

Istanbulin säät ovat parhaimmillaan toukokuun alusta lokakuun puoleenväliin, kesä on pitkä ja ajoittain jopa tukahduttavan kuuma. Siksi kevään ja syksyn kuukaudet soveltuvat parhaiten matkustusajaksi niille, jotka eivät pidä kuumuudesta. Silloin saattavat tosin yllättää sateet. Pitkä ja kuuma kesä on ainoa vuodenaika, jolloin illat ja yöt ovat varmasti lämpimiä. Talvi jää melko kylmäksi johtuen merituulten kosteudesta ja kaupungissa nähdään luntakin.

Ulkoasiainministeriö päivittää Lähi-idän turvallisuustilannetta, joka voi muuttua nopeasti ja on nyt arvaamattomasti heikentynyt. Väkivallan riskit kasvavat suurissa ihmisjoukoissa, mutta Istanbul on yleisesti turvallinen ja miellyttävä matkakohde, jonne matkustavan ei tarvitse varautua erityisiin turvallisuusriskeihin. 

Turkkiin matkustaville suositellaan A-hepatiitti-, jäykkäkouristus-, vesikauhu- ja kurkkumätärokotusta.

Kemal Atatürkin päivää vietetään toukokuun 19. päivä ja tasavallan päivää lokakuun 29. päivä. Ramadanin päättymistä juhlitaan Id al-Fitr-juhlassa, jonka päivämäärä vaihtelee kristillisessä kalenterissa. 

Alle 90 vuorokauden mittaisille lomille EU-kansalaisilta ei vaadita viisumia.

Tingi paikallisten tapaan yhdellä maailman vanhimmista markkinapaikoista

Yhtenä Istanbulin keskustana pidetään Beyoğlun kaupunginosaa, jonka ytimessä on Taksimin aukio, josta pääsee loistavasti kaikkialle kaupunkiin ja sen lähialueille. Beyoğlussa on hyvät ostosmahdollisuudet, vilkas katu- ja yöelämä sekä nähtävyytenä tunnettu Galata-torni, josta on upeat näköalat kaupungin ylle.

Sultanahmetin alueella ovat Istanbulin suosituimmat nähtävyydet ja kohtaamispaikat: Hagia Sofia, Sininen moskeija, Topkapın palatsialue ja maailman vanhimpiin lukeutuva markkinapaikka Suuri basaari.

Bosporinsalmen rannan Miniatürk on maailman suurin pienoismalliteemapuisto. Kaupungin edustalla sijaitsevat Prinssisaaret ovat käymisen arvoisia etenkin viikonloppuisin ja kesäkuukausina. Suuntaa Taksim-aukiolta Kabataşin laitureille, joilta pääset mm. hevoskärryistään kuuluisalle pääsaarelle lautalla normaalin julkisen liikenteen lipun hinnalla.

Hintataso Istanbulissa on Suomea edullisempi, erityisen halvaksi tulee ulkona syöminen. Pääkatu İstiklal Caddesilta bongaat hyviä ostospaikkoja yksi toisensa jälkeen. Kaupankäyntiin kuuluvaa tinkimistä voit pitää onnistuneena, kun loppuhinta on suunnilleen puolet lähtöhinnasta.

Kätevästi lentoasemalta kaupunkiin

Lentokentältä pääsee Taksim-aukiolle joko HAVATAŞ-shuttlebussilla noin 11 Turkin liiralla tai taksilla noin 60 liiralla. Metrolinja M1 vie Aksarayn asemalle, metrolippu maksaa noin 4 TRY.

Julkinen liikenne busseineen, mini- ja metrobusseineen, metroineen, raitiovaunuineen sekä lauttoineen toimii hyvin ja edullisesti. Ladattava Istanbulkart-kortti oikeuttaa miltei 50 % matka-alennuksiin.

Taksit ovat selvästi halvempia kuin Suomessa, mutta kaupunginosien sisällä kätevintä on liikkua kävellen ruuhkista johtuen. 

Istanbulista löytyy runsaasti erihintaisia majoitusvaihtoehtoja. Hotellit ovat hostelleja kalliimpia kuten muuallakin. Sekä hostellien että Bed and Breakfastien hinnat alkavat noin 30 TRY yöltä. 

Suosituimmat majapaikat löytyvät Taksimin vieressä olevasta Tarlabaşı-korttelistosta ja muilta läheisiltä Beyoğlun osista sekä Sultanahmetista.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Istanbul
Lennon tiedot välille Helsinki - Istanbul
  • Lennon kesto: min.. 03:25 / max.. 03:35
  • Etäisyys: 2169 km
  • Lentoa/viikko: 16
  • Paluulennon kesto: min.. 03:30 / max.. 03:30