Lennot Helsinki - Istanbul

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Istanbul

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Istanbul (IST), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Istanbul. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Istanbul

Istanbul - Euroopan ja Aasian rajalla

Kahden maanosan kaupunki, historiallinen Istanbul, on Turkin talouden, kulttuurin ja median keskus. Se on toiminut yhtenä maailmanhistorian tärkeimpänä kaupunkina ja neljän suuren valtakunnan pääkaupunkina.

Neljä vuodenaikaa kutsuvat Istanbuliin

Istanbulin säät ovat parhaimmillaan toukokuun alusta lokakuun puoleenväliin, kesä on pitkä ja ajoittain jopa tukahduttavan kuuma. Siksi kevään ja syksyn kuukaudet soveltuvat parhaiten matkustusajaksi niille, jotka eivät pidä kuumuudesta. Silloin saattavat tosin yllättää sateet. Pitkä ja kuuma kesä on ainoa vuodenaika, jolloin illat ja yöt ovat varmasti lämpimiä. Talvi jää melko kylmäksi johtuen merituulten kosteudesta ja kaupungissa nähdään luntakin.

Ulkoasiainministeriö päivittää Lähi-idän turvallisuustilannetta, joka voi muuttua nopeasti ja on nyt arvaamattomasti heikentynyt. Väkivallan riskit kasvavat suurissa ihmisjoukoissa, mutta Istanbul on yleisesti turvallinen ja miellyttävä matkakohde, jonne matkustavan ei tarvitse varautua erityisiin turvallisuusriskeihin. 

Turkkiin matkustaville suositellaan A-hepatiitti-, jäykkäkouristus-, vesikauhu- ja kurkkumätärokotusta.

Kemal Atatürkin päivää vietetään toukokuun 19. päivä ja tasavallan päivää lokakuun 29. päivä. Ramadanin päättymistä juhlitaan Id al-Fitr-juhlassa, jonka päivämäärä vaihtelee kristillisessä kalenterissa. 

Alle 90 vuorokauden mittaisille lomille EU-kansalaisilta ei vaadita viisumia.

Tingi paikallisten tapaan yhdellä maailman vanhimmista markkinapaikoista

Yhtenä Istanbulin keskustana pidetään Beyoğlun kaupunginosaa, jonka ytimessä on Taksimin aukio, josta pääsee loistavasti kaikkialle kaupunkiin ja sen lähialueille. Beyoğlussa on hyvät ostosmahdollisuudet, vilkas katu- ja yöelämä sekä nähtävyytenä tunnettu Galata-torni, josta on upeat näköalat kaupungin ylle.

Sultanahmetin alueella ovat Istanbulin suosituimmat nähtävyydet ja kohtaamispaikat: Hagia Sofia, Sininen moskeija, Topkapın palatsialue ja maailman vanhimpiin lukeutuva markkinapaikka Suuri basaari.

Bosporinsalmen rannan Miniatürk on maailman suurin pienoismalliteemapuisto. Kaupungin edustalla sijaitsevat Prinssisaaret ovat käymisen arvoisia etenkin viikonloppuisin ja kesäkuukausina. Suuntaa Taksim-aukiolta Kabataşin laitureille, joilta pääset mm. hevoskärryistään kuuluisalle pääsaarelle lautalla normaalin julkisen liikenteen lipun hinnalla.

Hintataso Istanbulissa on Suomea edullisempi, erityisen halvaksi tulee ulkona syöminen. Pääkatu İstiklal Caddesilta bongaat hyviä ostospaikkoja yksi toisensa jälkeen. Kaupankäyntiin kuuluvaa tinkimistä voit pitää onnistuneena, kun loppuhinta on suunnilleen puolet lähtöhinnasta.

Kätevästi lentoasemalta kaupunkiin

Lentokentältä pääsee Taksim-aukiolle joko HAVATAŞ-shuttlebussilla noin 11 Turkin liiralla tai taksilla noin 60 liiralla. Metrolinja M1 vie Aksarayn asemalle, metrolippu maksaa noin 4 TRY.

Julkinen liikenne busseineen, mini- ja metrobusseineen, metroineen, raitiovaunuineen sekä lauttoineen toimii hyvin ja edullisesti. Ladattava Istanbulkart-kortti oikeuttaa miltei 50 % matka-alennuksiin.

Taksit ovat selvästi halvempia kuin Suomessa, mutta kaupunginosien sisällä kätevintä on liikkua kävellen ruuhkista johtuen. 

Istanbulista löytyy runsaasti erihintaisia majoitusvaihtoehtoja. Hotellit ovat hostelleja kalliimpia kuten muuallakin. Sekä hostellien että Bed and Breakfastien hinnat alkavat noin 30 TRY yöltä. 

Suosituimmat majapaikat löytyvät Taksimin vieressä olevasta Tarlabaşı-korttelistosta ja muilta läheisiltä Beyoğlun osista sekä Sultanahmetista.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Istanbul

Cheapest outbound flight from 132,54 €
Outbound and return from 259,02 €
Lennon kesto min.. 03:25 / max.. 03:35
Paluulennon kesto min.. 03:30
Etäisyys 2169 km
Lentoa/viikko 16
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Istanbul New Airport (IST)
Kohdemaa Lennot - Turkki
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Turkki
Alternative flights to Istanbul
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price