Lennot Tampere - Antalya

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Tampere määränpäähän Antalya

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Tampere (TMP) määränpäähän Antalya (AYT), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Antalya. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Tampere - Antalya

Aurinkoloma nähtävyyksillä

Monipuolisessa Antalyassa on jokaiselle jotakin. Lomalla voi auringossa paistattelun lisäksi tutustua historiallisiin nähtävyyksiin ja upeisiin merinäköaloihin, tehdä ostoksia sekä nauttia paikallisista makuelämyksistä. 

Rantakausi ja juhlatunnelmaa

Aurinkovarmana tunnetun Antalyan sesonkiaika on keväästä syksyyn, jolloin kaupungin hienot rannat houkuttelevat ihmisiä turkoosin Välimeren äärelle rentoutumaan. Suomeen verrattuna kesät ovat Antalyassa kuumia ja talvet leutoja. 

Juhlallisesta tunnelmasta kaupungissa pääsee nauttimaan Atatürkin muistopäivänä 19. toukokuuta. Kaupunkikuvaan ilmestyviä paraateja puolestaan voi seurata Tasavallan päivänä 29. lokakuuta. Id al-Fitr on islamilainen juhla, jota vietetään Antalyassakin Ramadanin päättyessä, juhlan ajankohta vaihtelee vuosittain. Pankit, postit ja osa kaupoista ovat yleensä suljettuina juhlapyhinä. 
 

Valmistautuminen matkaan ja paikalliset tavat

Antalyaan ei tarvita viisumia alle 90 päivän lomamatkoille. Ennen matkaa kannattaa tarkistaa rokotesuoja, sillä matkalle suositellaan rokotteita A-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan.

Toreilla ostoksia tekevän matkailijan on hyvä huomioida, että tuotteiden lähtöhinta on usein ylihinnoiteltu eikä vahvaa tinkimisen kulttuuria sovi unohtaa. Paikallisia tapoja kunnioitetaan myös moskeijoissa, joissa vierailijan tulee pukeutua ainakin olkapäät ja nilkat peittävään vaatetukseen. Moskeijoissa myös hiusten peittäminen on suositeltavaa. Muilta osin pukeutuminen on vapaata.

Hintataso Antalyassa on Suomea hieman alhaisempi. Erityisesti ulkona syöminen on melko edullista ja esimerkiksi katujen Cumhuriyet ja Atatürk varrella voi syödä noin 8:lla Turkin liiralla (TRY). 

Liikenneyhteydet ja majoituksen valinta

Lentokentältä Antalyaan pääsee suunnilleen puolessa tunnissa shuttle-bussilla. Väliä ajaa myös kaupungin bussilinja. Taksilla liikkuminen on busseja huomattavasti kalliimpi vaihtoehto etenkin öisin, jolloin taksa nousee 50 %.

Kaupungin tarjontaan voi tutustua kävelymatkaa pidemmälle edullisimmin minibusseilla. Taksimatkat ovat minibusseja kalliimpia, mutta taksillakin kulkeminen on edullisempaa kuin Suomessa. 

Antalyassa voi majoittua tunnelmallisesti esimerkiksi vanhaankaupunkiin, jossa yhden yön hinta hotellissa on alkaen noin 40 TRY. Kundun ja Laran rantakohteissa hotelliyön hinta on alkaen noin 70 TRY.

Imaamin esittämät rukouskutsut moskeijan minareetista kaikuvat päivisin kaupungilla ja luovat osaltaan aivan erityistä lomamatkan tunnelmaa. Majoituksen sijaintia valitessaan herkkäunisen matkailijan on kuitenkin hyvä tietää, että päivän ensimmäinen rukouskutsu esitetään jo aamuvarhain.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Antalya

Outbound and return from 370,18 €
Etäisyys 2775 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Antalya (AYT)
Kohdemaa Turkki
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Turkki
Alternative flights to Antalya
Flight destinations with a similar price