Lennot - Rooma

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Rooma

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Rooma ROM), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Rooma löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Rooma travel tips

Kulttuuria ja kulinaristisia elämyksiä

Kulttuurihistoriallisesti rikas Rooma tarjoaa nähtävää kaikille. Näe Colosseum, Fontana di Trevi sekä Rooman muut historialliset kohteet, ja pysähdy kahville tunnelmalliseen kahvilaan seuraamaan ihmisvilinää. Illan tullen voit nauttia aidon italialaisen ruokaelämyksen kauniissa ympäristössä kun ilta laskeutuu Rooman ylle.

Runsaasti tapahtumia keväällä ja kesällä

Erityisesti kevät- ja kesäkuukaudet ovat suosittua matkustusaikaa, sillä lämpimän sään lisäksi Roomassa järjestetään tuolloin useita eri tapahtumia. Maalis-huhtikuussa pääsiäinen tuo mukanaan kulkueita ja juhlan tuntua koko kaupunkiin, onhan Vatikaani kaupunkivaltio Rooman sisällä. Kesällä puolestaan järjestetään useita suuria tapahtumia kuten Italian kansallispäivä eli "Festa della Repubblica", jota juhlintaan näyttävin kulkuein toinen päivä kesäkuuta. Lisäksi kesällä ei pidä unohtaa useita eri festivaaleja, kuten musiikkifestivaalia "Rock in Roma". 

Valmistaudu matkaan oikein

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Italiaan. Rooma on yleisesti ottaen turvallinen kaupunki matkustaa, mutta muista kiinnittää huomiota taitaviin taskuvarkaisiin, joita on runsaasti erityisesti suosittujen nähtävyyksien läheisyydessä. Pidä siis silmällä käsilaukkuasi. Elinkustannukset ovat Roomassa hieman Suomea edullisemmat, joten matkabudjettia suunnitellessa ei tarvitse turhaan stressata. Roomassa ei ole tippikulttuuria, mutta huomioithan kuitenkin, että monesti ravintolalaskun loppusummaan lisätään erillinen palvelumaksu eli "coperto" tai "servizio", joka on muutaman euron suuruinen. 
 

Saapuminen Roomaan, majoitus ja kulkuyhteydet

Fiumincinon lentokentältä keskustaan, Terminin rautatieasemalle pääsee helposti Leonardo Expressillä n. 35 minuutissa, jonka hinta on noin 14 euroa. Myös shuttlebussi "Terravision" ajaa Terminin asemalla noin tunnissa ja hinta on noin 4 euroa. Jos haluat ottaa taksin keskustaan kustantaa se alkaen noin 40 euroa. Jos saavut Ciampinon lentoasemalle, pääset kätevästi Terminin asemalle FL4-junalla noin vartissa ja alkaen noin 1,5 euron hintaan. Voit mennä myös bussilla Terminin asemalle, joka kestää noin 40 minuuttia, noin 4 euron hintaan. Taksi Ciampinon lentoasemalta Terminiin maksaa noin 35 euroa.

Roomasta löytyy kattava valikoima eritasoisia hotelleja. Edulliset hostellit ja majatalot tarjoavat majoitusta alkaen 15 euroa/yö. Tasokkaammat, kolmen tai useamman tähden hotellien hinnat ovat alkaen 35 euroa/henkilö.

Roomassa on kattava ja edullinen julkinen liikenne, johon kertalipun hinta on noin 1,50 euroa. Jos liikut paljon bussilla, metrolla, lähijunalla ja/tai raitiovaunulla voit hankkia myös päivälipun noin 6 euron hintaan tai viikon lipun noin 24 eurolla. Taksin hinta on Roomassa