Lennot Oulu - Rooma

Useful information about the flight Oulu - Rooma

Kaikki tiet vievät Roomaan

Rooma on moderni kulttuurin kehto Välimeren auringon alla. Se tarjoaa kokijalleen upeita rantoja, ravintoloita, laadukkaat ostosmahdollisuudet, ja moniulotteisen historian. 

Paras matkustusaika ja kulttuuritarjonta

Ilmaston puolesta paras matkustusaika Roomaan on huhtikuusta lokakuuhun. Heinä- ja elokuu voivat olla erittäin kuumia, ja uimarannat kesäkuukausina ruuhkaisia.

Juhla- ja lomapäivät ovat mainittavassa asemassa italialaisessa kulttuurissa. Maaliskuussa järjestettävä Maratona della Città di Roma on yksi koko Euroopan suurimmista ja mittavimmista maratonkisoista noin 10 000 osaanottajallaan. Maalis- ja huhtikuun aikaan vietetään pääsiäistä katolilaisen perinteen mukaan. Pääsiäinen on yksi katolilaiskristillisen kalenterivuoden kohokohtia, ja Roomassa näyttävä ajanjakso. Toinen päivä kesäkuuta vietetään Italian kansalispäivää eli Festa della Repubblicaa näyttävin kulkuein, paraatein ja monipuolisin tapahtumin. Kesän kuukausina kaupungissa järjestetään myös useita festivaaleja ja ulkoilma tapahtumia kuten musiikkifestari Rock in Roma.

Hintataso ja ravintolakulttuuri

Elinkustannukset Roomassa ovat hieman edullisemmat kuin Suomessa. Varsinkin ulkona syöminen on olennainen osa iltaelämää. Italiassa on käytössä valuuttana euro. Tipin jättäminen ei ole tapana ravintoloissa, mutta tilauksen loppusummaan lisätään usein valmiiksi coperto- tai servizio-maksu

Edullinen yöpyminen ja kulkuyhteyksien vaihtoehdot

Matka FCO -lentokentältä Leonardo Expressillä Terminin juna-asemalle kestää noin 35 minuuttia, ja sen hinta on 14EUR. Paikallisjunalla lipulle tulee hintaa noin kahdeksan euroa FL1 Trasteveren, Ostiensen, Tuscolanan tai Tiburtinan asemille. Myös shuttlebussilinja 'Terravision' ajaa Terminin asemalle noin tunnissa. Lipun hinta on noin 4EUR. Taksin keskustaan saa noin 40 eurolla. 

Ciampinon lentoasemalta pääsee FL4-junalla Terminin asemalle noin vartissa. Yhteyden hinta on noin 1,50EUR. Bussilla matka Terminin asemalle kestää noin 40 minuuttia, ja matka maksaa noin 4 euroa. 

Yöpyminen edullisissa hostelleissa ja majataloissa kustantaa alkaen noin 15 euroa yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellimajoituksen voi löytää itselleen jopa 35 euron hinnalla per yö.

Liikenneyhteydet kaupungissa ovat toimivat. Julkista liikennettä operoi ATAC -liikenneyhtiö. ATAC:n alaisuuteen kuuluvat metro-, bussi-, raitiovaunu-, sekä lähijunaverkostot. Kertalippu maksaa noin 1,50 EUR, päivälippu noin 6EUR ja 3-päivän lippu noin 16,50EUR. Viikon lipun voi lunastaa hintaan 24EUR. Taksi on huomattavasti kalliimpi liikkumistapa. Hinta on yleensä 7,30EUR ensimmäisille 3 kilometrille ja sen jälkeen noin 1,10EUR ajettua kilometriä kohti.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Rooma
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Rooma
  • Etäisyys: 2690 km