Lennot Helsinki - Rooma

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Rooma

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Rooma (ROM), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Rooma. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Rooma

Ikuisen kaupungin ikuinen viehätys

Italian pääkaupunki Rooma on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Ikuiseksi kaupungiksi ristitty Rooma tarjoaakin paljon; sen historiallinen keskusta on nähtävä, samoin Vatikaani, suihkulähteet, aukiot eli piazzat, muotiputiikit ja ravintolat. Rooma mielletään kaupunkikohteeksi, mutta päiväretki rannallekin onnistuu varsin vaivatta. 

Ruuhkainen elokuu

Säät ovat yleensä suotuisat Roomassa ympäri vuoden. Parhaat matkustuskuukaudet ovat huhtikuusta lokakuuhun, mutta heinä- ja elokuu ovat kuitenkin yleensä varsin helteisiä. Elokuu on Keski-Euroopassa yleisin lomakuukausi ja tuolloin kuumassa kaupungissa on matkailijoita ruuhkaksi asti. 


Roomassa tapahtuu kaiken aikaa jotain. Maalikuussa juostaan "Maraton Cittá di Roma", yksi Euroopan suurimmista maratonkisoista, ja se vetää kaupunkiin jopa 10 000 osanottajaa. Maalis- tai huhtikuussa vietettävä pääsiäinen on Roomassa elämys, sillä juhla on yksi kristillisen kalenterin suurimmista juhlista. Kesäkuun alussa juhlitaan Italian kansallispäivää "Festa della Repubbicaa" upein menoin. Kesän mittaan järjestetään runsaasti festivaaleja, esimerkiksi musiikkifestivaali Rock in Roma. 
 

Kävellen keskustassa

Hintataso Roomassa on hieman halvempi, kuin Suomessa ja kolmen tai useamman tähden hotellin voi saada jo noin 35 eurolla yöltä. Hostellit ja majatalot ovat myös edullisia, yöpymisen voi saada noin 15 eurolla. Ravintoloissa ei tarvitse tipata, mutta usein laskuun lisätään automaattisesti "Coperto" tai "Servizio" -palvelumaksu. 

Paras tapa katsastaa historiallisen keskustan nähtävyydet on kävely. Kun kävely ei maita, niin joukkoliikenne on paras ratkaisu, sillä taksit juuttuvat usein kaupungin ruuhkiin. 

Julkisen liikenteen "ATAC" systeemiin kuuluvat metrot, bussit ja raitiovaunut sekä lähijunaverkosto. Kertalippu maksaa noin puolitoista euroa, päivälippu noin 6 euroa ja kolmen päivän lippu on noin 16,50 euroa. Viikkolippu maksaa noin 24 euroa. Taksista saa pulittaa noin 7,30 euroa ensimmäiseltä kolmelta kilometriltä, sen jälkeen matka maksaa noin 1,10 euroa kilometriltä. 
 

Lentoasemalta kätevästi keskustaan

Leonardo da Vinci -lentoasemalta pääsee Leonardo Expressillä Terminin juna-asemalle reilussa puolessa tunnissa ja matka maksaa noin 14 euroa. Paikallisjunalla FL1 pääsee Trasteveren, Ostiensin, Tuscolanan tai Tiburtinan asemille noin kahdeksan euron hintaan. Terminin asemalle pääsee lisäksi "Terravision" -shuttlebussilinjalla, matka kestää noin tunnin ja maksaa nelisen euroa. Taksimatka keskustaan maksaa noin 40 euroa. 

Ciamponon lentokentän asemalta pääsee FL4 -junalla Terminin asemalle noin viidessätoista minuutissa ja lippu maksaa noin puolitoista euroa. Bussimatka Terminin asemalle kestää nelisenkymmentä minuuttia ja maksaa nelisen euroa. Taksimatkasta keskustaan saa varautua maksamaan noin 35 eurosta ylöspäin.


 

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Rooma

Outbound and return from 178,87 €
Lennon kesto min.. 03:25 / max.. 03:30
Paluulennon kesto min.. 03:30/ max.. 03:35
Etäisyys 2219 km
Lentoa/viikko 16
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Rooma, kaikki lentokentät (FCO, CIA) (ROM)
Kohdemaa Lennot - Italia
Alternative flights to Rooma
Popular destinations for onward travel