Lennot Tampere - Vilna

Useful information about the flight Tampere - Vilna

Vilna - historiaa ja nykyaikaa

Vilna on Liettuan pääkaupunki. Sen syntyaika juontaa pitkälle keskiaikaan, minkä vuoksi kaupunki onkin todella kiinnostava kohde historiasta viehättyneille. Vilna kuitenkin uudistuu koko ajan, joten modernia otettakin on havaittavissa. 

Milloin matkustaa ja mitä tehdä

Ilmastoltaan Vilna on lähellä Suomen ilmastoa. Talvi on Suomea leudompi ja kesä taas pidempi. Vilnaan voi siis hyvin matkustaa ympäri vuoden. 

Speigas, eli elektronisen musiikin festivaali, järjestetään helmikuussa. Maaliskuun alussa paikkansa saa Kaziuko mugė, joka on suuri käsityöläismarketti Vilnan vanhassa kaupungissa. Maaliskuun lopusta huhtikuun alkuun Vilnassa järjestetään kansainvälinen elokuvafestivaali 'Kino pavasaris'. Toukokuun lopusta heinäkuuhun Vilnan valtaa Vilnius Festival klassisen musiikin festivaali. Syyskuun alussakin kaupungissa päästään nauttimaan musiikista, kun Vilnassa järjestetään Vilnius City Fiesta, joka on kaupungin valloittava monipuolinen musiikkifestivaali.

Lähellä sijaitseva Trakai on loistava kohde päiväretkelle. Bussit Trakaihin lähtevät bussiasemalta ja matkassa kestää noin 40 minuuttia. 

Mitä tietää ennen matkaa

Liettuassa puhutaan laajalti venäjää. Hyvä tapa kiertää Vilnaa, on polkupyörä. Kaupungissa ja sen läheisyydessä kulkeekin useita houkuttelevia pyöräreittejä, joista saa lisätietoa kaupungin turisti-infoista, joita löytyy muun muassa vanhankaupungin alueelta kolme kappaletta. Kaupungissa on muutamia polkupyörävuokraamoita. Vilna on elinkustannuksiltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Hinnat ovat ainakin 40% Helsingin hintoja alhaisemmat.

Lentokenttä on lähellä kaupunkia

Vilnan lentoasema on noin 5 kilometrin päässä päärautatie- ja bussiasemista ja noin 6 kilometrin päässä keskustasta. Kaupungin päärautatieaseman ja lentoaseman välillä kulkee lentokenttäjuna. Väliä kulkee lisäksi myös useita minibusseja, kuten TOKS ja JSC Dautrans, jotka kulkevat kaupungin bussiasemalle. Myös Vilnan joukkoliikenteen bussi ajaa kentältä keskustaan. Taksi on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto, mutta siltikin edullisempi kuin Suomessa. 

Vilnassa on kaupungin kokoon nähden runsaasti yöpymisvaihtoehtoja. Yöpyminen on lisäksi edullista. Hotellihuone kahdelle hengelle maksaa yöltä halvimmillaan alle 20 euroa. Hostellissa vuodepaikan saa alkaen noin kuudella eurolla. Turistien suosimia alueita Vilnassa ovat erityisesti vanhakaupunki ja sen lähialueet.

Vanhankaupungin alueella etäisyydet ovat helposti käveltävissä. Kaupungin joukkoliikennettä pyörittää Vilnius Transport. Julkisen liikenteen kulkuneuvoihin kuuluvat bussi- ja sähköbussilinjat. Liput ovat suomalaiseen hintatasoon nähden todella edullisia. Tunnin voimassa oleva kertalippu maksaa noin euron, päivälippu noin 3,50 euroa, kolmen päivän lippu noin 6,10 euroa ja kymmenen päivän lippu noin 12 euroa. Taksi on julkista liikennettä kalliimpi matkustusmuoto, mutta huomattavasti edullisempi kuin Suomessa. Taksi kannattaa tilata, sillä kadulta napattuna hintapyyntö voi olla jopa kolminkertainen. Hinnasta on yleisesti parasta sopia kuskin kanssa jo ennen kyytiin astumista. 

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Vilna
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Tampere - Vilna
  • Etäisyys: 761 km