idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Helsinki - Milano

Milano - Miljoonakaupunki ja huippumuodin keskus

Milano on muodista, oopperasta ja jalkapallosta tunnettu kaupunki Pohjois-Italiassa. Milano on perinteinen kaupunkilomakohde hyvillä kulkuyhteyksillä ja ostosmahdollisuuksilla. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen -maalaus sekä Duomo -tuomiokirkko. 

Ympärivuotinen lomakohde

Milano on ympärivuotinen lomakohde, heinä- ja elokuussa voi tosin olla tukalan kuuma. Alkukeväästä kaupungissa vietetään "Settimana dei Beni Cultural" -kulttuuriviikkoa, jonka aikana sisäänpääsy kaikkiin museoihin on maksuton. Kesäkuun puolessavälissä puolestaan juhlitaan keskikesää eli "La Notte Biancaa" ympäri kaupunkia. La Notte Biancan aikana kaupat, teatterit ja ravintolat pitävät ovensa avoinna läpi yön.

Vältä ylihinnoiteltuja turistirysiä

Milano on yksi sekä Italian, että maailman johtavista muotipääkaupungeista, ja siksi täydellinen matkakohde muotihulluille. Tutustuminen esimerkiksi Quadrilatero della modan ostoskortteliin on unohtumaton elämys luksuksen ystävälle. Milano on Italian kallein kaupunki ja suhteellisen hintava myös suomalaiselle lompakolle. Ravintolat turistien suosimilla alueilla ovat hinta-laatusuhteeltaan heikkoja. Illastamiseen suositellaankin paikallisten suosimia syrjäisempiä alueita.

Junalla ja bussilla kolmelta lentoasemalta kaupunkiin

Malpensan lentoasemalta kulkee suora junalinja Milanon keskustaan. Juna lähtee terminaalin 1 ensimmäiseltä tasolta, ja matka keskustaan kestää sillä keskimäärin 45 minuuttia. Lisäksi terminaaleista 1 ja 2 kulkee bussilinja kaupungin keskustaan, bussimatka yhteen suuntaan kestää noin 50 minuuttia. Taksilla matkassa kestää yhtälailla vajaa tunti. Taksitolppien paikat ovat terminaaleissa 1 ja 2.

Linaten lentokentältä keskustaan pääsee bussilinjoilla 73 tai X73. Taksitolppa sijaitsee saapuvien aulan uloskäynnin numero 5 edestä. Taksimatka keskustaan maksaa alkaen noin 40 euroa.

Bergamon lentoasemalta matka keskustaan sujuu junalla noin tunnissa. Myös Autostradale-, Zani Viaggi- ja Orio-bussilinjoilla pääsee suoraan Milanoon asti, ja matkassa kestää yhtäailla noin tunti. Taksilla kyseinen matka maksaa alkaen noin 100€.

Milanossa on runsaasti majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Useamman tähden hotellit ovat yleensä kalliita. Aamiaisen sisältävät huoneistohostellit ovat usein halvin majoitusvaihtoehto. Nopein ja usein myös edullisin vaihtoehto liikkua kaupungin sisällä on puolestaan metro. 24-tunnin lippu on kätevä ja edullinen vaihtoehto julkisilla kulkuvälineillä matkustamiseen. Taksi ovat julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi, ja ruuhkien takia usein myös hitaampi kulkuneuvo.

Lentoa koskevat tiedot Helsinki - Milano
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Helsinki - Milano
  • Lennon kesto: min.. 03:00 / max.. 03:05
  • Etäisyys: 1952 km
  • Lentoa/viikko: 16
  • Paluulennon kesto: min.. 03:05 / max.. 03:05