Lennot Vaasa - Istanbul

Useful information about the flight Vaasa - Istanbul

Idän ja lännen kohtauspaikkana Istanbul

Monien nähtävyyksien Istanbul on maailman ainoa kaupunki, joka sijaitsee kahdessa eri maanosassa; Euroopassa ja Aasiassa. Istanbul onkin mielenkiintoinen sekoitus itää ja länttä, ja kaupungissa on koettavaa niin arkkitehtuurin, kulttuurin, hyvän ruoan kuin shoppailunkin ystäville molemmista maailmoista.

Istanbulin ilmasto ja paras matkustusaika

Istanbulin ilmasto on miellyttävimmillään toukokuun ja lokakuun välisenä aikana. Kesät ovat kaupungissa lämpimiä, ja keskikesällä lämpömittarin lukemat nousevat hyvinkin korkealle. Talvet Istanbulissa ovat melko kylmiä. Juhlapäivistä mielenkiintoisia ovat esimerkiksi Atatürkin eli "Turkin isän" päivä, jota vietetään 19. toukokuuta, sekä tasavallan päivä, jota juhlitaan 29. lokakuuta. Muslimien paastokuukauden Ramadanin päättyessä Istanbulissa vietetään Id al-Fitr -juhlaa.

Hyvä ottaa huomioon ennen matkaa

Turkkiin ei vaadita viisumia alle 90 päivän lomamatkoille. Ennen matkaa on suositeltavaa varmistaa että rokotteet ainakin a-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan ovat voimassa.

Istanbulin toreilla kannattaa muistaa paikallisen tavan mukaisesti tinkiä, sillä tuotteiden lähtöhinta on usein ylihinnoiteltu. Istanbul on hintatasoltaan Suomea edullisempi, ja erityisesti ulkona syöminen tulee halvemmaksi kuin Suomessa. Istanbulissa on lukuisia nähtävyyksiä, joista tunnetuimpia ovat Sininen moskeija, Hagia Sofia, Topkapin palatsi, Suuri basaari, Taksimin aukio sekä Galatan torni. Päivämatka kaupungin edustalla sijaitseville Princes Islands -saarille on myös kokemisen arvoinen. Pääsaaren lukuisat hevoskärryt ovat suosittu nähtävyys!

Kulkeminen kaupungissa ja majoitusvaihtoehdot

Istanbulin Atatürkin lentokentältä pääsee kätevästi metrolinjalla M1 Aksarayn asemalle. Metromatkan hinnaksi tulee noin neljä liiraa. Lentokentältä pääsee myös HAVATA-shuttlebussilla Taksimin aukiolle, jolloin matka maksaa noin 11 liiraa. Taksimin aukiolle voi ottaa lentokentältä myös taksin, jonka hinta on noin 60 liiraa. Kaupungin sisällä kannattaa suosia edullista ja toimivaa julkista liikennettä. Sen kattava verkosto käsittää bussin, metrobussin, minibussin, lauttaliikenteen, metron ja raitiovaunun. Julkista liikennettä käyttävän kannattaa hankkia ladattava "Istanbulkart", jolla lippujen hinnat tulevat hieman edullisemmiksi. Taksi on verrattain kalliimpi matkustusmuoto kuin julkinen liikenne, mutta tulee silti huomattavasti halvemmaksi kuin Suomessa.

Istanbulissa on lukuisia majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Yöpyminen hostellissa tai B&B:ssä maksaa alkaen noin 30 liiraa yöltä. Hotellit ovat hostelleja kalliimpia. Suosituimpia alueita majoittua ovat Sultanahmet/Eminönü (jossa sijaitsevat Sininen moskeija, Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Suuri basaari) sekä etenkin nuorten suosima Beyoğlu (jossa sijaitsevat Taksimin aukio, Galatan torni sekä İstiklal Caddesi).