Idän ja lännen kohtauspaikka

Istanbul on osittain Euroopassa ja osittain Aasiassa sijaitseva yli kymmenen miljoonan asukkaan suurkaupunki. Istanbul on kaupankäynnin, viihteen ja monipuolisen talouden keskus Mustanmeren ja Bosporinsalmen liittymäkohdassa. Kaupunki perustettiin jo 660-luvulla eaa, Bysantin valtakunnan aikoihin. Istanbulin monivaiheinen historia kahden mantereen kohtauspaikkana tekee siitä erinomaisen keitaan niin kaupunki-, kuin kulttuurikohteenakin. Esimerkiksi Ottomaanien valtakunnan aikainen arkkitehtuuri, aurinkorannat, sekä lukuisat basaarit houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa kokemaan Istanbulin eksotiikkaa.

...

Paras aika matkustamiseen

Istanbulin ilmasto on miellyttävimmillään toukokuusta lokakuuhun. Keskikesä voi olla hyvinkin helteinen. Talvet puolestaan ovat melko kylmiä.

19. toukokuuta Turkissa juhlistetaan näyttävästi kansallissankari Atatürkin päivää. 29. lokakuuta puolestaan on Turkin tasavallan päivä. Ramadanin päättyessä vietetään Id al-Fitr-juhlaa, jonka ajankohta vaihtelee.

...

Hyvä muistaa ennen matkaa

Viisumia ei vaadita alle 90-päivän pituisille lomamatkoille.

Rokotteita a-hepatiittia, jäykkäkouristusta ja kurkkumätää vastaan suositellaan Istanbuliin matkaavalle. Matkatessa on hyvä pitää mielessä, että toreilla myytävien tuotteiden lähtöhinta on usein ylihinnoiteltu, ja tinkiminen on paikallinen tapa.

Tunnettuja nähtävyyksiä kaupungissa ovat Sininen moskeija, Hagia Sofia, Topkapin palatsi, Suuri basaari, Taksimin aukio ja Galatan torni. Lautta on kätevä tapa matkustaa kaupungin edustalla oleville Princes Islands -saarille. Pääsaari on kuuluisa hevoskärryistään. Myös Aasian puolelle pääsee kätevästi lautalla. Istanbul on yleiseltä hintatasoltaan Suomea huomattavasti edullisempi. Etenkin ulkona syöminen on halpaa.

...

Kulkuyhteydet ja yöpyminen

Lentokentältä pääsee kätevästi Aksarayn asemalle metrolinjalla M1. Lipun hinta on noin 4 Turkin liiraa. HAVATA shuttle-bussilla pääsee Taksimin aukiolle noin 11 liiran hintaan. Taksi Taksimiin maksaa puolestaan noin 60 liiraa.

Istanbulissa on majoitusvaihtoehtoja monissa eri hintaluokissa. Yö hostellissa tai majoituksen ja aamiaisen sisältävässä majatalossa maksaa noin 30 liirasta ylöspäin. Suosituimpia alueita majoittua ovat Sultanahmet/Eminönü (Sininen moskeija, Hagia Sofia, Topkapin palatsi ja Suuri basaari ovat lähellä) sekä etenkin nuorten suosima Beyoğlu (Taksimin aukio, Galatan torni ja İstiklal Caddesi sijaitsevat tällä alueella). Hotellit ovat hostelleja kalliimpia.

Kattava julkisen liikenteen verkosto on myös edullinen. Julkisen liikenteen muodostavat bussi, metrobussi, minibussi, lauttaliikenne, metro ja raitiovaunut. Suositeltavaa on käyttää ladattavaa Istanbulkart:ia. Taksi on verrattain julkista liikennettä kalliimpi matkustustapa, vaikkakin Suomen hintatasoon verraten edullinen.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound