Lennot Helsinki - Pariisi

Useful information about the flight Helsinki - Pariisi

Pariisi - taidetta, historiaa ja romantiikkaa

Pariisi on kaupunki, jossa taidetta ja historiaa avautuu joka nurkan takaa. Kauniit historialliset rakennukset ja uudenaikaiset liikkeet levittäytyvät Seine-joen molemmin puolin. Eiffel-tornin tuntee jokainen ja sen avulla matkustajan on helppo suunnistaa kaupungin melskeessä. 

Musiikintäyteiset kesät

Pariisissa riittää nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Musiikin ystäville sopiva matkustusaika on kesä, jolloin kaupunki täyttyy erilaisista musiikkitapahtumista. Kesäkuussa keskikesää juhlitaan "Féte de la Musique" -tapahtumassa, heinäkuussa on mahdollista kuulla jazzia Parc Floralin puistossa joka viikonloppu ja elokuussa järjestetään live-musiikkitapahtumia ympäri kaupunkia. Kesällä Pariisissa on yleensä hieman kuumempaa kuin Suomessa ja talvet ovat vastaavasti leudompia.
 

Tuoretta ruokaa ja ilmaisia museoita

Pariisin julkisista museoista kiinnostuneiden kannattaa olla liikkeellä kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Silloin museoihin on ilmainen sisäänpääsy. Elinkustannukset ovat Pariisissa suunnilleen samalla tasolla kuin Helsingissä ja elintarvikkeet ovat yleensä erittäin tuoreita ja hyvälaatuisia. Pariisissa asioidessaan kannattaa muistaa, ettei englantia välttämättä puhuta mielellään. Muutaman ranskankielisen fraasin opettelu siis kannattaa.
 

Kulkuyhteydet ja majoitusvaihtoehdot

Pariisin läheisiltä lentokentiltä pääsee keskustaan useilla julkisilla kulkuneuvoilla. Taksillakin on toki mahdollista kulkea, mutta se on julkisia huomattavasti kalliimpi vaihtoehto.

Charles de Gaullen kentältä pääsee RER B -lähijunalla noin puolessa tunnissa ja noin 10 eurolla Paris-Chatelet les Hallesiin. Óperalle pääsee Roissybussilla noin tunnissa, 11 euron hintaan. Orlyn kentältä pääsee Villejuif-L. Aragoniin raitiovaunulla T7. Porte de Choisyyn pääsee bussilinjalla 187. Orlybussilla pääsee Denfert-Rochereauhun ja "Les Cars Air Francella" pääsee Montparnasselle tai Etoilelle. 

Beauvaisin asemalta pääsee Paris Porte Maillottiin Shuttle-kuljetuksella, joka kestää noin 1h 15min ja maksaa noin 17 euroa. Paris-Le Bourgetin lentoasemalta kulkee bussilinta 152 "La Courneuve - 8 Mai 1945"-asemalle. Sieltä voi jatkaa matkaa raitiovaunulla 7 tai bussilinjalla 350 asemille Gare de l'Est, Gare du Nord tai Porte la Chapelle. Kolmas vaihtoehto on matkustaa Shuttle-kuljetuksella Bourget-asemalle ja sieltä eteenpäin RER B -junalinjalla. 

Tyypillisiä yöpymispaikkoja Pariisissa ovat butiikkihotellit, joiden keskimääräinen hinta on noin 100 euroa per yö. Pariisissa on myös paljon luksus-hotelleja, jotka ovat butiikkihotelleja kalliimpia. Halvemmalla voi majoittua esimerkiksi hostelleissa ja majataloissa. 

Liikkuminen Pariisin keskustassa on nopeinta ja edullisinta julkisilla kulkuneuvoilla. Pariisin liikenne on usein kaoottista, mikä tekee autolla ja takseilla liikkumisesta usein hidasta. Julkisia kulkuneuvoja Pariisissa ovat metro, lähijunat (RER), bussit ja raitiovaunu.
 

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Pariisi

Cheapest outbound flight from 44,00 €
Outbound and return from 135,34 €
Lennon kesto min.. 03:05 / max.. 03:10
Paluulennon kesto min.. 02:50/ max.. 03:00
Etäisyys 1920 km
Lentoa/viikko 43
Lähtölentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Pariisi, kaikki lentokentät (CDG, ORY, BVA, XCR) (PAR)
Kohdemaa Ranska