Lennot Helsinki - Chania

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Chania

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Chania (CHQ), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Chania. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Chania

Historiallinen Hania

Satamakaupunki Chania - suomalaisittain 'Hania' - sijaitsee Kreikan saaristossa Kreetan saarella ollen myös sen hallinnollinen keskus. Kaupunki on tunnettu muun muuassa kuuluisasta ja romanttisesta venetsialaisesta satamastaan sekä historiallisesta vanhastakaupungistaan.

Hania tarjoaa turisteille arkeologisia ja historiallisia nähtävyyksiä sekä monimuotoista kulttuuria. Lomalle kannattaa varata tarpeeksi aikaa, sillä saarella on useita mielenkiintoisia ja autenttisia päiväretkikohteita, paikalliskyliä ja viehättävää maaseutua. 

Koska matkustaa?

Hanian ilmasto tarjoaa leppoisan lomasään ympäri vuoden. Auringonpalvojalle otollisin matkustusaika on huhtikuussa lokakuuhun, jolloin lämpötila on kuumimmillaan, mutta myös talvet ovat Välimeren ilmastolle tyypillisesti leutoja. Parasta sesonkiaikaa kaupungissa on keskikesä, jolloin lämpötila on huipussaan. Silloin lomamatkalaiset valtaavatkin kaupungin, joten jos kaipaat hieman rauhaa, kannattaa matka ajoittaa huippusesongin ulkopuolelle kevääseen tai syksyyn.

Maaliskuussa Haniassa juhlitaan karnevaalia ja huhtikuussa pääsiäistä, johon kuuluvat juhlalliset kristilliset menot, sillä kaupunki kuuluu ortodoksiseen uskontokuntaan. Toukokuussa vietetään muistopäivää Kreetan taistelulle, joka sijoittuu toiseen maailmansotaan. Ja vaikka nämä eivät osuisi matkustusajankohdalle, järjestetään kaupungissa paljon erilaisia musiikkiin, kulttuuriin, elokuviin ja uskontoon liittyviä tapahtumia.

Mitä tietää etukäteen?

Chanian hintataso on huomattavasti edullisempi kuin Helsingissä. Ravintolaruokailu sekä elintarvikkeiden hinnat ovat alkaen noin 30 prosenttia edullisempia. Hintatasoon kuitenkin vaikuttaa Kreikan erittäin epävakaa taloudellinen tilanne, joka saattaa vaihdella nopeastikin.

Kaupungissa on paljon nähtävää, mutta myös sen ulkopuolelle kannattaa lähteä tutkimusmatkailemaan. Esimerkiksi 15 kilometrin päässä sijaitseva Malemen kylä, jonka tunnetuin historiallinen nähtävyys on saksalainen hautausmaa, jonne on haudattu toisen maailmansodan aikana kaatuneita saksalaisia sotilaita, on suosittu historiallinen nähtävyys. Jos repusta löytyvät patikointikengät, on Samarian rotko loistava vaihtoehto vaellusretkelle. Kulinaristeille Kreeta on onnenpotku paikalliseen ruokaan on ehdottomasti tutustuttava tilaisuuden tullen. 

Paikan päällä

Lentoasemalta kulkee kaupunkiin kello 5.45 ja 20.30 välisenä aikana säännöllisesti bussilinja, mutta välillä odotusaika voi olla hyvinkin pitkä. Bussimatkassa kestää noin 30 minuuttia. Monet hotellit tarjoavat lentokenttäkuljetuksen, josta kannattaa ottaa selvää hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä. Taksitolppa sijaitsee lentokentän edustalla ja kolme eri autovuokraamoa tarjoaa palveluitaan lentokentällä (Hertz, Europcar, Kappa).

Kaupungissa on useita erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Edullisimman majoituksen tarjoavat leirintäalueet sekä majatalot, joissa hinnat alkavat noin 20 eurosta yöltä kahdelta hengeltä, kun taas useamman tähden hotellissa yö on alkaen 50 euroa kahdelta henkilöltä. Hinnat voivat olla korkeammat sesonkiaikaan sekä viikonloppuisin.

Kaupungin alueella pystyy helposti liikkumaan kävellen, mikä mahdollistaa myös esimerkiksi valokuvauksen hienosti. Kapungista on bussiyhteyksiä muihin kyliin ja kaupunkeihin Kreetan saarella. 

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Chania

Outbound and return from 302,07 €
Etäisyys 2760 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Chania (CHQ)
Kohdemaa Lennot - Kreikka
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Kreikka
Alternative flights to Chania
Flight destinations with a similar price