Lennot Helsinki - Dubrovnik

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Dubrovnik

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Dubrovnik (DBV), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Dubrovnik. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Dubrovnik

Dubrovnik - historiaa ja kulttuuria

Dubrovnik on pala kauneinta Kroatiaa, jota myös turistit suosivat. Historiallinen kaupunki on kauneudessaan vertaansa vailla ja se sopii erinomaisesti lomakohteeksi sekä perheille, yksin matkustaville että pariskunnille. Historiasta kiinnostuneille riittää kaupungissa ihmeteltävää ja lukuisat ravintolat houkuttelevat kulinaristeja. 

Paras matkustusaika Kroatian rannikolle

Ilmaston puolesta parasta matkustusaikaa ovat kevät, kesä ja syksy huhtikuusta lokakuuhun. Kroatian kesät ovat todella lämpiä ja talvet leutoja, mutta talvisin voi sataa paljon. 

3. helmikuuta Dubrovnikissa vietetään Festa svetoga Vlahaa suojelupyhimys pyhän Blasiuksen kunniaksi. Heinä- ja elokuussa kaupungissa järjestetään Dubrovačke ljetne igre, joka on kesäfestivaali. Siihen kuuluu klassista musiikkia, teatteria, oopperaa ja tanssia. Festivaali kestää useiden viikkojen ajan.

Kroatian eteläiset osat sopivat hyvin rantalomakohteeksi. Turistin kannattaa vierailla myös läheisillä idyllisillä saarilla, kuten Lokrumilla, Lopudilla ja Šipanilla. Saaret ovat vain lyhyen lauttamatkan päässä. Kaupungissa on paljon historiallista nähtävää, kuten esimerkiksi sitä suojaavaa vanha kaupunginmuuri.
 

Hyvä tietää ennen Dubrovnikin matkaa

Lähellä Bosnian ja Hertsegovinan rajaa olevilla vuorilla on edelleen miinavaara, joten siellä liikkuvan tulee olla tarkkana. Mielellään aluetta kannattaa välttää kokonaan turvallisuusseikkojen vuoksi. 

Kroatian valuutta (HRK) ja aikavyöhyke (UTC +1) poikkeavat Suomen vastaavista, joten kellot kannattaa siirtää ja paikallisen valuutan eli Kroatian kunan (HRK) kurssi tarkistaa ennen matkalle lähtöä. 

Lentokentältä keskustaan Dubrovnikissa 

Atlas-bussifirma liikennöi lentokenttäkuljetusta keskustaan. Matka kestää noin 30 minuuttia ja hintaa sille kertyy noin 40 HRK. Taksimatka keskustaan maksaa noin 220-230 HRK ja kestää noin 25-30 minuuttia. Libertas Dubrovnikin, eli kaupungin joukkoliikenteen, bussilinjat numeroilla 11, 27 ja 38 ajavat keskustaan noin 28 HRK hinnalla.

Dubrovnikissa on runsaasti yöpymisvaihtoehtoja. Hostellissa yöpymisen hinta alkaa noin 155 HRK henkilöltä. Majatalot alkavat noin 230 HRK henkilöä kohti. Yö kolmen tähden hotellissa alkaa noin 770 HRK kahdelta henkilöltä. Loma-asunnon vuokraaminen alkaa noin 300 HRK yötä kohden. Loma-asunto sopii loistavasti ryhmille tai pidemmän aikaa kaupungissa viipyville.

Kaupungin julkisen liikenteen bussit, Libertas Dubrovnik, liikennöivät lähiliikennettä kaupungin alueella. Kertalippu on voimassa noin tunnin ja se maksaa noin 15 HRK kuskilta ostettuna ja noin 12 HRK ennakkoon ostettuna. Päivälippu maksaa noin 30 HRK. Dubrovnikin vanhakaupunki on kokonaan suljettu liikenteeltä. Sinne pääsee jalkaisin, jolloin historialliseen kaupunginosaan myös tutustuu parhaiten.

Taksin käyttäminen kaupungissa on myös mahdollista. Taksimatka maksaa noin 54-70 HRK kolmen kilometrin mittaiselle matkalle. Kaupunkiin voi kuitenkin tutustua jalkaisin tai vaikka polkupyörän vuokraamalla, jolloin kaupungista myös näkee enemmän.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Dubrovnik

Outbound and return from 169,84 €
Etäisyys 2028 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Dubrovnik (DBV)
Kohdemaa Lennot - Kroatia
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Kroatia
Flight destinations with a similar price