Lennot Oulu - Lontoo

Useful information about the flight Oulu - Lontoo

Lontoo – kiinnostava kaupunkikohde

Lontoo on monipuolinen matkakohde, josta löytyy tekemistä niin vuoden kuin vuorokaudenkin ympäri. Kaupunki tarjoaa vierailijoille kulttuuria ja historiaa, mutta myös ostosmahdollisuuksia, urheilua ja yöelämää.

Koko vuoden matkakohde

Lontoossa on hyvä vierailla ympäri vuoden, silä ilmasto on tasainen. Sateeseen kannattaa varautua. Helmikuussa vietettävä Lontoon kiinalaisen uudenvuoden juhla on yksi suurimmista Aasian ulkopuolella. Huhtikuussa Lontoo tarjoaa paljon urheilusta kiinnostuneille. Silloin järjestetään muun muassa Lontoon maraton ja vuotuinen venekilpailu. Värikkäästä tunnelmasta ja rytmeistä innostuvien taas kannattaa tähdätä Lontooseen elokuussa, jolloin järjestetään vuosittainen Notting Hill Carnival.

Matkaan varautuminen

Matkalle lähtiessä on hyvä varautua Lontoon vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Lontoossa on euron sijaan käytössä Englannin punta. Lontoo on yksi Englannin kalleimmista kaupungeista, sen hintataso on lähellä pohjoismaita. Ruokakaupoissa osa elintarvikkeista on kuitenkin Suomen hintoja edullisempia, mutta esimerkiksi asuntojen vuokrataso on erittäin korkea.

Lontoon lentoasemilta kätevästi yöksi hotellille

Heathrow'n lentokentältä edullisin vaihtoehto keskustaan menijöille on väliä ajava Piccadilly Line -metrolinja, joka kulkee terminaaleista 1, 2 ja 3. Hintaa puoli tuntia kestävälle matkalle jää noin £6. Nopeampi vaihtoehto on ottaa Heathrow Express -juna terminaalista 1, 2 tai 3 Paddington Stationille. 15 minuutin matkalle tulee hintaa noin £26. 40 minuutin taksimatka keskustaan maksaa noin £33.

Gatwickista keskustan Victoria Stationille pääsee Gatwick Express -junalla eteläterminaalista puolessa tunnissa noin £18 hintaan. Taksilla Gatwickista keskustaan pääsee tunnissa noin 100 punnalla. Standstedin lentokentältä kulkeva Standsted Express -juna kuljettaa matkustajat Liverpool Street Stationille keskustassa. Matka kestää 45 minuuttia ja lipun hinta on noin £12. Taksilla matka kestää tunnin ja maksaa noin £100. Lutonin kentältä kannattaa ottaa shuttlekuljetus Luton Airport Parkwaylle, josta pääsee junalla St. Pancrasiin. Matka kestää 40 minuuttia ja lipulle tulee hintaa noin £15.

Edullisinta majoitusvaihtoehtoa etsiville Lontoosta löytyy hostelleja alkaen £20 yötä kohti. Hotellien hinnat alkavat noin £40/yö. Lontoossa bussit, junat ja metrot muodostavat kattavan joukkoliikenteen verkoston. Kertalipun hinta on noin £5.70. Päivälipun saa noin £12–£15 hintaan. Viiden punnan panttia vastaan voi hankkia ladattavan Oyster Card -matkakortin, jolla saa pienen alennuksen lippujen hinnoista. Lontoon liikenne on ruuhkaista, joten taksilla liikkuminen on usein hidasta ja kallista, ja siksi julkinen liikenne on suositeltava matkustusmuoto etenkin pidemmille matkoille.