idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Rentoa löhöilyä tai reipasta liikuntaa Teneriffan auringon alla

Teneriffa on lämmin matkakohde, joka sopii kaikenikäisille matkailijoille. Tekemistä riittää auringonpalvojille ja aktiivilomailijoille. Saarella voi harrastaa esimerkiksi erilaisia vesilajeja, golfia ja pyöräilyä.

Värikylläisiä tapahtumia ja kiintoisia luontokohteita

Teneriffalle voi sääolosuhteiden puolesta matkustaa koko vuoden ajan. Saaren pohjoisosa on etelää viileämpi ja sateisempi. Varsinainen rantakausi käynnistyy toukokuussa ja jatkuu lokakuulle. Myös tapahtumia riittää: Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa järjestetään karnevaalit helmi-maaliskuussa. Toukokuun 30. päivä on Kanariansaarten juhlapäivä Día de las Islas Canarias. Siihen liittyy musiikkia, tanssia ja yleistä juhlahumua. Lokakuun 12. päivä on Día de la Hispanidad, joka tunnetaan myös Kolumbuksen päivänä ja on Espanjan kansallispäivä.

Paikallisia herkkuja voi maistella edullisesti

Suosittu Mojo ja Papas Arrugadas on perunoista ja kastikkeesta koostuva ruokalaji kalan seuraksi. Paikkakunnan elinkustannukset ovat Suomea edullisemmat, etenkin ulkoilmatoreilta saa laadukkaita ja tuoreita tuotteita halpaan hintaan. Saaren hätkähdyttävään tuliperäiseen luontoon kannattaa tutustua vuokra-autolla ja patikoiden. 

Kohtuuhintaiset bussilinjat sopivat kyydiksi budjettimatkailijoille

Teneriffan eteläiseltä kentältä (TFS), päsee bussilinjoilla 343, 350 ja 111 Los Christianosiin noin 3,20 euron hintaan. Matka Costa Adejeen maksaa noin 3,70 euroa, Santa Cruziin noin 9,35 euroa, Puerto de la Cruziin 13,55 euroa ja Teneriffan pohjoiselle kentälle (TFN) noin 9,70 euroa. Taksi maksaa enemmän, hinnat ovat Los Christianosiin noin 30 euroa, Santa Cruziin noin 80 euroa ja Puerto de la Cruziin suunnilleen 100 euroa.

Teneriffan pohjoiselta kentältä (TFN) liikennöivät bussilinjat 102, 107, 108 ja 343. Niiden hinnat ovat Santa Cruziin noin 2,65 euroa, Puerto de la Cruziin noin 4,75 euroa, Costa Adejeen noin 12,40 euroa, Buenavistaan pääsee noin 9,80 eurolla ja Teneriffan eteläiselle kentälle (TFS) noin 9,70 eurolla. Taksi tulee bussia kalliimmaksi, Santa Cruziin se maksaa noin 18 euroa ja Puerto de la Cruziin noin 34 euroa.

Julkisesta liikenteestä Teneriffalla huolehtii paikallinen linja-autoyritys Titsa. Kertalippu maksaa alkaen noin 1,45 euroa. Alueella on runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Hostellissa yöpyminen maksaa noin 20€/yö. Hotelliyön hinta on noin 35 euroa.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Teneriffa
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Tampere - Teneriffa
  • Etäisyys: 4720 km
Suositut lentoreitit