Lennot - Reykjavik Metropolitan Area

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area REK), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Reykjavik Metropolitan Area travel tips

Tulen ja jään kaupunki

Islannin lounaisrannikolla sijaitseva Reykjavik on Islannin pääkaupunki ja yksi Euroopan pienimmistä pääkaupungeista. Saarella ei ole paljoakaan kasvillisuutta tuulisen ilmaston vuoksi. Luonnonvaraiseen eläinkuntaan kuuluvat minkit, ketut ja porot sekä erilaisia lintu- ja kalalajeja. Saarta kutsutaan tulen ja jään maaksi johtuen sille tunnusomaisista ominaisuuksista, kuten tulivuorista, kuumista lähteistä sekä jäätiköistä. 

Monenlaisia tapahtumia ja ainutlaatuinen ilmasto

Islannin ilmasto on yllättävän leuto siihen nähden, että se sijaitsee aivan pohjoisen napapiirin rajan alapuolella. Matkustajan kannattaa myös varautua sateisiin, mutta sen sijaan helteitä on turha odotella vaikkakin Golf-virta sekä meri-ilma tekevät ilmastosta kohtuullisen lämpimän. Heinäkuussa lämpötila nousee noin 11 celciusasteeseen, tammikuussa se taas pysyy suunnilleen nollassa. Tulivuoret, kuumat lähteet sekä jäätiköt tekevät Islannin luonnosta karun, mutta ainutlaatuisen. 

"Þrettándinn", joulunajan kahdestoista eli viimeinen päivä, on tapahtuma jota juhlitaan ilotulitteilla, paraateilla, kokoilla, ruoalla ja juomalla 6. päivä tammikuuta. "Dark Music Day"-festivaali tuo synkästä nimestään huolimatta musiikkia sinfoniaorkestereilta ja kuoroilta kaupunkiin tammi-helmikuun vaihteessa. Syöden, juoden ja tanssien vietetään viikinkiaikaista juhlaa "Thorrinnia" 25. tammikuuta - 22. helmikuuta. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina arvostusta osoitetaan merenkululle sekä merimiesten historialle ja perinteille "Festival of the Sea"- juhlalla. Ja loka- marraskuun vaihteessa vietetään vielä Skandinavian suurinta musiikkifestivaalia.

Korkea hintataso ja arvaamaton luonto

Islannin kauniiseen ja ainutlaatuiseen luontoon kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan, varsinkin pääkaupungin ulkopuolelta löytyy upeita ulkoilureittejä. Kannattaa kuitenkin muistaa varautua arvaamattomaan ilmastoon. Mielessä kannattaa ehdottomasti pitää myös se, että maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset sekä myrskyt kuuluvat osana tähän saaren karuun kauneuteen eivätkä ole täysin tavattomia. 

Hintatasoltaan Reykjavik on monista Euroopan maista poiketen Helsingin vastaavaa hintaluokkaa noin 10-20% kalliimpi ja hintaero näkyy erityisesti alkoholijuomissa. 

Paikan päällä

Reykjavikia palvelevalta lentokentältä on kaupunkiin noin 50 kilometrin matka. Matkan voi taittaa joko lentokenttäbusseilla ('Grey Line Island Airport express' ja 'Flybus' bussiyhtiöt), jotka lähtevät aina noin 45 minuuttia lentojen saapumisten jälkeen tai julkisilla kaupungin busseilla (liikennöitsijä on nimeltään Strætó), joista linja 55 kulkee 9 kertaa päivässä. Myös taksilla pääsee kentältä kaupunkiin, väliä liikennöivät A-Stöðin, Hreyfill Bæjarleiðir, BSR, Borgarbílastöðin, City Taxi ja Leigubílastöðin Taxi Service- yhtiöiden autot. Taksilla matka maksaa alkaen noin 13500 islannin kruunua. Kentällä on myös autovuokraamo. 

Edullisimman yöpymisen tarjoavat hostellit ja majatalot, jotka maksavat alkaen noin 8600 islannin kruunua kahdelta hengeltä per yö. Kahdelle hengelle yö yli kolmen tähden hotellissa kustantaa puolestaan alkaen noin 15000 islannin kruunua. Retkeilyalueet tarjoavat luonnollisesti edullisimman majoitusvaihtoehdon. Kannattaa myös ottaa huomioon, että majoitushinnat nousevat viikonloppuisin ja sesonkiaikaan. 

Strætó liikennöi koko kaupungin julkista liikennettä, jonka ainoa kulkuvälinevaihtoehto on linja-auto. Bussiverkosto kattaa koko kaupungin. Kertalippu maksaa alkaen noin 350 islannin kruunua ja lipun voi ostaa suoraan kuskilta. Jos suunnitelmissa on pidempi vierailu ja liikkumista on runsaasti, kannattaa hankkia "Reykjavik City Card", joka toimii julkisen liikenteen matkalippuna sekä antaa alennusta joistakin museoista ja ruokapaikoista. Reykjavikista on myös hyvät kulkuyhteydet muualle maahan.