Lennot Helsinki - Reykjavik Metropolitan Area

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area (REK), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Reykjavik Metropolitan Area. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Reykjavik Metropolitan Area

Reykjavik - pohjoisen kauneutta

Islanti ja sen pääkaupunki Reykjavik ovat monin tavoin mielenkiintoisia matkakohteita, joissa näkyy karun luonnon kauneus. Islanti on ainoastaan lyhyen lentomatkan päässä, joten sinne voi suunnata myös viikonlopun viettoon. 

Milloin suunnata Reykjavikiin, ja mitä siellä voi tehdä?

Islanti on saari, joka sijaitsee aivan pohjoisen napapiirin rajan alapuolella. Pohjoisesta sijainnistaan huolimatta ilmasto on saarella yllättävän leuto. Heinäkuun keskilämpötila on 11 celsiusasteen luokkaa ja kylmimmän kuukauden tammikuun keskilämpötila noin 0 celsiusastetta. Sateisiin ja tuuleen saarella kannattaa varautua kaikkina vuodenaikoina. 

Tulivuoret, kuumat lähteet ja jäätiköt ovat ne seikat, jotka Islannista yleensä tulevat mieleen ja niihin tässä karun kauniissa maassa kannattaakin tutustua. Vaikka pääkaupunki Reykjavik tarjoaakin niin kulttuuria kuin menevää yöelämää, kannattaa saareen lähteä tutustumaan myös pääkaupungin ulkopuolella.

Jos kaupungissa sattuu oleman 6. tammikuuta, pääsee kokemaan Þrettándinn -festivaalin. Se on joulunajan kahdestoista, eli viimeinen päivä, jota juhlitaan näyttävästi perinteiden mukaisesti. Tammikuun lopusta helmikuun alkuun Dark Music Day -musiikkifestivaali tuo kaupunkiin Islannin sinfoniaorkesterin ja lukuisia kuoroja. Tammikuun 25. - helmikuun 22. päivä juhlitaan viikinkejä Thorrinn -juhlan muodossa. Juhliin kuuluvat syöminen, juominen ja tanssiminen. Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina 'Festival of the Sea' saapuu kaupunkiin kunnioittamaan merenkulun ja merimiesten historiaa ja perinteitä. Skandinaavian suurin musiikkifestivaali puolestaan valtaa kaupungin lokakuun lopusta marraskuun alkuun. 

Mitä tietää ennen matkaa?

Vaikka Islannin luonto onkin todella kaunis, täytyy muistaa etteivät maanjäristykset, tulivuorenpurkaukset ja myrskyt ole siellä tavattomia. Paikoittain luonnonolosuhteet voivat saarella yltyä rankoiksi, ja tähän on syytä valmistautua vähintäänkin sadevarustein. 

Reykjavikin hintataso saattaa yllättää. Se on nimittäin yleisesti ottaen 10-20% Helsinkiä korkeampi. Varsinkin alkoholijuomat ovat kalliita. Lomabudjetiksi kannattaa siis varata tarpeeksi kahisevaa. 
 

Lentokenttäkuljetus, majoitus ja joukkoliikenne Reykjavikissa

Lentokenttä sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Reykjavikin kaupungista. Bussiyhtiöt 'Grey Line Island Airport express' ja 'Flybus' kulkevat kaupunkiin aina 45 minuuttia lentojen saapumisajan jälkeen. Matka kestää noin 45 minuuttia. Myös kaupungin julkisen liikenteen bussi numero 55 kulkee yhdeksän kertaa päivässä Reykjavikin keskustaan. Lentokentällä palvelevat taksiyhtiöt A-Stöðin, Hreyfill Bæjarleiðir, BSR, Borgarbílastöðin, City Taxi ja Leigubílastöðin Taxi Service. Taksimatkojen hinnat alkavat 13500 ISK. Kentältä voi myös halutessaan vuokrata auton. Ehdottomasti edullisin vaihtoehto on kaupungin bussilinja. 

Majoitusvaihtoehdoista halvimmat eli majatalot ja hostellit maksavat 8600 ISK ylöspäin kahdelle hengelle. Yli kolmen tähden hotelleissa huone kahdelle hengelle maksaa alkaen 15000 ISK. Telttailukin on mahdollista kaupungin läheisyydessä sijaitsevilla leirintäalueilla. Majoituksen hinnat nousevat yleensä viikonloppuisin ja sesonkiaikaan, mikä kannattaakin muistaa matkaa suunnitellessa. 

Reykjavikin keskusta on pieni, joten etäisyydet keskustassa voi taittaa jalan. Julkista liikennettä kaupungissa liikennöi Strætó. Siihen kuuluvat bussilinjat. Kertalippu bussiin maksaa alkaen noin 350 ISK. Reykjavik City Card on suunniteltu niille turisteille, jotka viipyvät kaupungissa pidempään.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Reykjavik-Metropolitan Area

Outbound and return from 184,17 €
Lennon kesto min.. 03:40 / max.. 03:50
Paluulennon kesto min.. 03:30
Etäisyys 2407 km
Lentoa/viikko 14
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Reykjavik-Metropolitan Area (KEF, RKV) (REK)
Kohdemaa Lennot - Islanti
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Islanti
Alternative flights to Reykjavik-Metropolitan Area