Lennot Rovaniemi - Teneriffa

Useful information about the flight Rovaniemi - Teneriffa

Teneriffa, suosikkikohde aurinkolomalle 

Teneriffa pitää pintansa suomalaisten aurinkolomien suosikkikohteena. Syytäkin siihen on, sillä Teneriffan ilmasto on läpi vuoden ihanteellinen. Varsinainen rantakausi saarella alkaa huhtikuusta ja päättyy lokakuussa ja tuliperäinen luonto houkuttelee tutkimusmatkalle. 

'Living la vida loca' eli fiestaa ja siestaa sopivassa suhteessa

Kanariansaarilla osataan juhlia. Karnevaalia vietetään helmi-maaliskuussa ainakin Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa. "Día de las Islas Canarias" on Kanariansaarten yhteinen juhlapäivä, jota vietetään 30. toukokuuta useiden paikallisten tapahtumien ja perinteiden merkeissä. Tuolloin kadut ja aukiot täyttyvät tanssista, laulusta ja juhlaväestä. Lokakuun 12. vietetään "Día de la Hispanidad" eli Kolumbuksen ja Espanjan kansallispäivää värikkäästi juhlakulkueiden ja tapahtumien merkeissä. 

Teneriffa on karnevaalien ja muun juhlinnan välissäkin suosittu matkakohde, jossa ohjelmaa ja ajanvietettä on helppo keksiä kaikenikäisille lomailijoille. Vesiurheilulajeista vaellukseen golfiin ja koko perheen päiväretkiin - saari pursuaa tekemistä! 
 

Saarella saaren tavalla

Teneriffan hintataso on edullisempi kuin Suomessa, erityisesti kannattaa suosia paikallisia, ulkoilmatoreilla myytäviä elintarvikkeita. Ruokalajeissa paikallisia erikoisuuksia edustavat "Papas arrugadas" ja "mojo" -kastike. Huomioithan, että monet kaupat ja palvelut ovat kiinni päivän kuumimpaan aikaan - tätä kutsutaan siestaksi. 

Liikkumaan pääsee parhaiten vuokra-autolla, joita on saarella tarjolla runsaasti. Omalla autolla liikkuminen mahdollistaa tutustumisen paikalliseen elämään ja itselle sopivat reitiltä poikkeamiset matkan varrella. Teneriffa on aktiivilomalaisen runsauden sarvi: urheilumahdollisuuksia vesilajeista patikointiin, golfiin ja maastopyöräilyyn on järjestetty runsain määrin.

Kentältä hotellille

Teneriffan eteläiseltä lentokentältä (TFS) pääsee bussilinjoilla 343, 350 ja 111 Los Christianosiin ja Costa Adejeen reilun kolmen euron hinnalla. Santa Cruziin ja Teneriffan pohjoiselle kentälle (TFN) matka maksaa noin 10 euroa ja Puerto de la Cruziin 14 euron verran. Taksi on bussimatkoja reilusti hinnakkaampi.

Teneriffan pohjoiselta kentältä (TFN) bussilinjoilla 102, 107, 108 ja 343 pääsee Santa Cruziin noin kolmella eurolla, Puerto de la Cruziin viidellä ja Costa Adejeen noin 13 eurolla. Buenavistaan ja Teneriffan eteläiselle kentälle (TFS) matka kustantaa noin 10 euroa.

Teneriffalla on runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Majatalo- tai hostelliyöt lähtevät 20 eurosta yöltä ja hotellit 35 eurosta ylöspäin. Teneriffan julkisia liikennevälineitä liikennöi "Titsa" niminen yritys. Lippujen hinnat lähtevät reilusta eurosta ja nousevat matkan pituudesta riippuen.