idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Oulu - Kööpenhamina

Kaunis ja kepeä Kööpenhamina

Kööpenhamina on värikäs kaupunki, jossa on piirteitä sekä pohjoisesta että läntisestä Euroopasta. Vanhan kalastajakylän tunnelman voi vielä tänäkinpäivänä aistia tietyissä osissa kaupunkia, mutta yleisvire on miljoonakaupungille tyypillisen kansainvälinen ja vilkas. Kööpenhamina tarjoaakin toimintaa ja nähtävää vuorokaudenajasta riippumatta.

Milloin ja miksi Kööpenhaminaan kannattaa matkustaa?

Kööpenhaminaan kannattaa matkustaa minä vuodenaikana tahansa. Kuten muissakin Pohjoismaissa talven kuukaudet joulukuusta helmikuuhun ovat pimeitä ja kylmiä. Suomalaiseen makuun ilmasto on kuitenkin leuto, joskin meren ympäröimällä saarella tuuli saa ilman tuntumaan kylmemmältä kuin mitä se todellisuudessa onkaan.

Heinäkuussa Kööpenhaminassa järjestetään vuotuinen jazzfestivaali. Festivaalin aikaan eri puolilla kaupunkia riittää hulinaa ruhtinaalisen kymmen päivän ajan. Juhlinnasta kiinnostuneille myös vappu ja uusivuosi ovat loisteliasta aikaa Kööpenhaminan vierailulle.

Muutkin kuin juhlijat viityvät Tanskan pääkaupungissa: ostokset voi hoitaa Strøget-kävelykadulla, lapsia ja lapsenmielisiä kiinnostaa keskustan Tivoli ja keväällä puistot hehkuvat kukkaloistossa. Kaupungissa kulkeva voi löytää tunnettuja nähtävyyksiäkin, kuten kuuluisan Pienen merenneidon -patsaan.

Huomioonotettavaa

Vaikka Tanska on EU-maa, se ei kuulu euroalueeseen. Tanskan valuutta on Tanskan kruunu (DKK). Käteisen lisäksi korttimaksu kelpaa lähes kaikkialla, myös pienissä ostoksissa. Kööpenhaminan hintataso vastaa Helsingin keskustan hintatasoa, eli se on Euroopan mittakaavassa korkea.

Kätevät kulkuyhteydet ja majoitus

Kööpenhaminan lentokenttä itsessään on kompakti ja monipuolinen ostospaikka. Kun kentältä viimein malttaa siirtyä itse kaupunkiin, käy se vaivatta. Paikallisjuna, InterCity ja metrolinja 2 kulkevat lentokentältä keskustaan vartissa. Matkalippuihin käteistä kannattaa varata noin 5 euroa vastaava määrä Tanskan kruunuja (alkaen 32 DKK). Myös bussilinjaa 5A voi käyttää keskustaan siirtymiseen. 

Taksitolpat löytyvät terminaalien 1 ja 3 edustalta, mutta taksi on julkista liikennettä kalliimpi matkustusmuoto. Kaupungin sisälläkin julkiset kulkuneuvot ovat huokeampia kuin taksit. Yksi edullinen vaihtoehto on hankkia "Copenhagen Card" tai "CityCard", jotka toimivat julkisen liikenteen matkalippuina ja oikeuttavat alennuksiin monissa museoissa ja nähtävyyksissä. 

Kööpenhamina on polkupyöräilijän paratiisi. Nähtävyyksiin on helppo tutustua myös vuokraamalla polkupyörän. Majoituspaikkaakaan ei ole vaikea löytää, sillä kaupungissa on lukuisia eri hintaluokan hostelleja ja hotelleja, joskin huokeimmatkin ovat suhteellisen hintavia pienellä budjetilla reissaaville.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Kööpenhamina
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Kööpenhamina
  • Etäisyys: 1246 km