Lennot Turku - Kajaani

Useful information about the flight Turku - Kajaani

Pohjoinen kaupunki sisämaassa

Kajaani on maakuntakeskus ja kaupunki Oulujärven rannalla, Kainuun maakunnassa. Kajaani perustettiin jo 1650-luvulla, mutta vasta 1800-ja 1900-luvut olivat kaupungille huomattava kasvun ja rakentamisen ajanjakso.

Keskustan tuntumassa sijaitseva sodassa raunioitunut Kajaanin linna on eräs kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kauniit vesistöt, metsäiset vaaramaisemat ja pellot ympäröivät kaupungin asutuskeskittymää, tarjoten oivan ympäristön luontoretkeilylle, urheilulle ja lomailulle. Lukuisat eloisat kulttuuritapahtumat tuovat vastapainoa Kainuun rauhallisille luontokohteille.
 


Paras matkustusaika ja nähtävyyksiä

Kaupunki on tunnettu laajasta kulttuurivalikoimastaan. Vuosittain helmikuussa järjestetään Kajaani Tanssii -tapahtuma. Kajaanin Runoviikko puolestaan järjestetään heinäkuussa. Runoviikon aikana kaupungissa järjestetään useita kulttuuri-ja musiikkitapahtumia, esimerkiksi runonlausuntaa. Kekriä juhlistetaan syksyllä polttamalla perinteikäs kekripukki Kajaanijoen rannalla. Kulttuurikeskus Kaukametsässä järjestetään konsertteja ja yleisötapahtumia. Kaupungissa on sekä kaupunginteatteri, että maineikas harrastelijateatteri. Kaupungin taidemuseossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä. Suomen kansallisrunoilijana pidetyn Eino Leinon talo sijaitsee Kajaanissa Paltaniemen kylässä, lentokentän läheisyydessä. Paltaniemellä sijaitsee myös näyttävä ja vanha kuvakirkko. 

Huomioitavaa ennen matkaa

Kansainvälisestikin tunnettu suuri urheilukeskus Vuokatti sijaitsee lähellä Kajaania. Vuokatissa voi esimerkiksi lasketella, käydä husky-safarilla tai vaeltaa vaaroilla.

Talvet Kajaanin korkeusasteilla ovat kylmiä ja runsaslumisia. Kesäisin metsässä liikkuessa kannattaa varautua hirvikärpäsiin.

Kulkuyhteydet ja yöpyminen

Kajaanin lentokenttä sijaitsee Paltaniemen kylässä noin 8 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalla palvelee neljä taksiyritystä; Kajaanin Aluetaksi Oy, Taksi K Heikkinen, Taksi Sakari Heikkinen ja Kuhmon Taksipalvelu Oy. Taksit eivät päivystä kentällä koko ajan, joten taksi on paras tilata ennakkoon. 

Kattilinjat-niminen bussiyhtiö liikennöi lentokentältä Kajaanin keskustaan sekä Vuokatin laskettelukeskukseen. Bussilippu maksaa alkaen noin 6 euroa. Kajaanissa on rajoitetusti majoittumisvaihtoehtoja, mutta kaupungin pieneen kokoon nähden kuitenkin riittävästi. Yöpyminen kahden hengen huoneessa hotellissa maksaa alkaen noin 90 euroa yöltä. Sesonkiajan ulkopuolella huoneen saattaa saada edullisemminkin.

Telttailu kaupungin lähistössä sijaitsevilla leirintäalueilla on ehdottomasti edullisin yöpymisvaihtoehto. Kajaani on kooltaan suhteellisen pieni kaupunki, jossa suurin osa etäisyyksistä taittuu kätevästi kävellen tai pyörällä. Pidemmät välimatkat taittuvat julkisen liikenteen busseilla, tosin osa yhteyksistä kulkee harvakseltaan. Taksi on kallis liikkumismuoto, mutta joissain tapauksissa ainoa vaihtoehto paikasta toiseen siirtymiseen haja-asutusauleella.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Kajaani

Etäisyys 504 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Kajaani (KAJ)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Kajaani
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price