idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Veden ympäröimä pääkaupunki porttina saaristoon

Tukholma on kiinnostava matkakohde ympäri vuoden. Ruotsin pääkaupunki on myös Pohjoismaiden suurin kaupunki, joka on rakennettu lukuisille saarille Itämeren ja Mälaren-järven kohtauspaikkaan. Tukholman saaristo alkaa aivan kaupungin keskustan läheisyydessä.

Milloin matkustaa Tukholmaan ja mitä tehdä siellä 

Vaikka talvella marraskuusta maaliskuuhun voi olla hieman kylmää, Tulkolma tarjoaa matkailijoille koko vuoden elämyksiä ja kiinnostavaa ohjelmaa. 13.12. on ruotsalaisille tärkeä päivämäärä, sillä silloin juhlitaan Lucian päivää näyttävin kulkuein. Kesäkuun lopussa sen sijaan on juhannuksen aika. Myös vappua ja uudenvuoden aattoa vietetään Tukholmassa iloisen juhlan merkeissä. Alkusyksyllä järjestettävä Tukholman puolimaraton on esimerkki kaupunkilaisten urheiluinnostuksesta.

Hyviä vinkkejä matkailijoille

Tukholma on turvallinen ja rauhallinen metropoli. Kaupungin hintatasoa voi verrata Helsingin hintoihin. Kaikille pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville Ruotsin pääkaupunki tulee siis olemaan hieman kotipaikkakuntaa kalliimpi matkakohde. Valuutta Tukholmassa on Ruotsin kruunu (SEK). Rahanvaihtaminen ei ole välttämätöntä, sillä pieniäkin ostoksia voi maksaa luotto- tai debit-kortilla. On hyvä muistaa, että Ruotsi kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen, eli kello Tukholmassa on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Tärkeää tietoa paikan päällä oleville

Arlandan lentoasemalta pääsee Tukholman keskustaan sekä junalla, bussilla että taksilla. Matka Arlanda Express-junalla kestää ainostaan 20 minuuttia ja yhden suuntainen lippu aikuiselle maksaa noin 280 SEK. Halvemmalla pääsee bussilla, jonka hinta on noin 100 SEK yhteen suuntaan. Takseja löytyy aivan terminaalin edestä, kuljetus lentoasemalta kaupungin kestustaan maksaa suurin piirtein 520 SEK. Matkalle kannattaa sopia kiinteä hinta, ja käyttää isoimpia taksiyhtiöitä Taxi Stockholmia, TopCabia tai Taxi Kuriria.

Paras tapa liikkua Tukholmassa on metro eli tunnelbana. Metron lisäksi liikkua voi lähijunalla, bussilla, raitiovaunulla sekä lautalla. Turisteille kiinnostava vaihtoehto on "My Stockholm Pass", johon sisältyy lippu julkiseen liikenteeseen sekä ilmainen sisäänpääsy moniin kaupungin nähtävyyksiin. Kaikkein edullisin tapa tutustua keskustan nähtävyyksiin on maksuton: Kävellen pääset nimittäin parissa minuutissa Tukholman kaupungintalolta kuninkaallisen linnan kautta kuuluisaan vanhakaupunkiin.

Yöpymispaikkoja löytyy alkaen noin 235 SEK hintaan. Kaikkein halvin tapa yöpyä kaupungissa ovat hostellit (vandrarhem). Toinen vaihtoehto ovat reilusti kalliimmat hotellit, joita Tukholmasta löytyy runsaasti eri hintaluokissa.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Tukholma
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Tukholma
  • Etäisyys: 894 km