Lennot Rovaniemi - Riika

Useful information about the flight Rovaniemi - Riika

Riika - Baltian keskus

Riika on pieni, mutta kaunis kaupunki vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Latvian pääkaupunki tarjoaa paljon nähtävää ja tekemistä niin lapsiperheille kuin yksin matkustavillekin. Rakennustaiteesta, kaupunkisuunnittelusta ja historiasta kiinnostuneille kiinnostavaa on kaupunkikuvassa yhdistyvät keskiaikaiset ja neuvostoaikaiset tyylisuuntaukset. 

Paras lomasää ja houkuttelevat tapahtumat

Ilmaston puolesta paras aika matkustaa Riikaan on toukokuusta lokakuuhun, jolloin Latviassa on vuoden lämpimimmät kuukaudet. Talvet ovat kylmiä, mutta eivät kuitenkaan aivan yhtä kylmiä kuin Suomessa. 

Juhla- ja lomapäivienkin suhteen Riikaan kannattaa matkustaa kesällä. Toukokuussa Riikassa juostaan maratoni. Toukokuussa juhlitaan myös keskiaikaisissa tunnelmissa, kun Maija Grafs -festivaali tuo kaupunkiin keskiaikaisiin asuihin pukeutuneita näyttelijöitä. Toukokuu on selvästi juhlien pääkuukausi, sillä toukokuun lopussa Riikassa vietetään myös Latvian olut-festivaalia. 23.-24. kesäkuuta Latviassa on keskikesän juhla, eli Jani. Juhlaan kuuluvat myös juhannustulet. Joka viides vuosi heinäkuussa yksi maailman suurimmista amatöörikuorotapahtumista All-Latvian Song and Dance Festival valtaa kaupungin. Se on järjestetty vuodesta 1873 lähtien.

Riikasta pääsee kätevästi myös päiväretkelle Itämeren rannalle. Jurmala on mukava kohde erityisesti lapsille, koska siellä pääsee uimaan. Paikallisjunalla matka Riikasta Jurmalaan kestää noin 30 minuuttia ja maksaa noin kaksi euroa.

Hintatasosta ja muita vinkkejä Riikassa pärjää hyvin englannilla ja venäjällä. Kannattaa muistaa, että alkoholin nauttiminen yleisillä paikoilla on Latviassa kiellettyä. Rokotus puutiaisaivokalvontulehdusta vastaan voi olla tarpeen, jos matkailee punkkialueella. Elinkustannukset Riikassa ovat poikkeuksetta noin 40 - 50% Helsinkiä alhaisemmat. Lounaan saa noin 3-6 eurolla ja illallisen noin 5-9 eurolla. Olut maksaa noin 2-3 euroa ja virvoitusjuomat noin euron verran. Suuri markkinahalli keskustassa pääaseman lähellä on vierailun arvoinen kohde. 

Liikkuminen ja yöpyminen

Riikan lentokentältä kaupunkiin ajavat bussilinja 22 ja minibussilinjat 222 ja 241. Matka-aika on noin 30-40 minuuttia. Lipun hinta kuskilta ostettuna on noin kaksi euroa. Ennakkoon ostettuna hinta on edullisempi. Taksi on kalliimpi vaihtoehto. Matka maksaa noin 11-15 euroa ja kestää noin 15 minuuttia. 

Riikassa on paljon majoitusvaihtoehtoja etenkin vanhankaupungin läheisyydessä. Hostelleissa vuodepaikan hinta alkaa noin kuudesta eurosta yöltä. Kolmen tähden hotellissa huonehinta on alkaen 20 euroa yöltä.

Riikan julkista liikennettä pyörittää Rigas Satiksme. Verkostoon kuuluu erilaisia bussilinjoja ja raitiovaunu. Kertalippu kuljettajalta ostettuna on noin 2 euroa ja ennakkoon ostettuna noin 1,15 euroa, 10-matkan lippu noin 10,90 euroa, päivälippu noin 5 euroa, 3-päivän lippu noin 10 euroa ja ryhmälippu noin 4,60 euroa. Taksien hinnat ovat edullisemmat kuin Suomessa. Taksi maksaa noin 5-7,40 euroa kolmen kilometrin mittaiselle matkalle. Vuokrapyöriä on saatavilla ympäri kaupunkia. Vanhassakaupungissa liikkuminen onnistuu parhaiten jalkaisin.