Luonnon rauhaa kauniissa Kemissä

Kemijoen suistossa Suomen Lapissa sijaitseva Kemi on kaunis ja rauhallinen pieni kaupunki, jonka upea luonto ja omaperäinen tunnelma ovat kokemisen arvoisia. Kemissä on varsin vähän asukkaita, vain hieman reilu 20 000, joten kaupunki sopii loistavasti matkakohteeksi esimerkiksi omasta rauhasta nauttivalle, tai vaikkapa lapsiperheelle. Kemi on myös vierailemisen arvoinen välietappi matkattaessa muualle Lappiin.

...

Vinkkejä Kemiin matkaavalle

Koska Kemi sijaitsee Lapissa Suomen länsirannikolla, on vuorokauden keskilämpötila siellä noin 3 - 5 celsiusastetta alheisempi kuin Helsingissä. Varsinkin talvisaikaan Etelä-Suomesta matkustavien kannattaakin varautua kylmempään säähän.

Kemin tapahtumista on syytä mainita vuosittain lokakuussa järjestettävät kansainväliset sarjakuvapäivät, joihin osallistuminen on mielenkiintoinen kokemus. Lisäksi Kemin keskustaan rakennetaan vuosittain suuri lumilinna, joka houkuttelee kaupunkiin paljon turisteja.

...

Luontoa ja kulttuuria

Kemin matkailutoimisto sijaitsee kaupungintalon aulassa osoitteessa Valtakatu 26. Varsinkin kulttuurista kiinnostuneen kannattaa vierailla Kemin kulttuurikeskuksessa, jossa toimivat niin teatteri, taidemuseo, kirjasto kuin musiikkiopistokin. Kemistä on myös hyvät kulkuyhteydet muualle Lappiin sekä Länsi-, Keski- ja Etelä-Suomeen. Kemin lähistöllä on myös paljon kaunista ja rauhallista luontoa sekä meri, joka tarjoaa vapaa-ajanvietettä alueelle matkaileville. 

...

Tärkeää tietoa liikkumisesta ja yöpymisestä

Lentoasema sijaitsee varsin lähellä Kemin keskustaa, sillä Kemi-Tornion lentoasema on kaupungista vain noin kuuden kilometrin päässä. Huomioon kannattaa kuitenkin ottaa, että lentoasemalta ei ole kaupunkiin säännöllistä julkisen liikenteen linjaa. Kuitenkin jotkin paikalliset bussiyhtiöt ajavat kentän ja kaupungin väliä ja myös jotkin pitkänmatkan bussit pysähtyvät lentoasemalla. Näihin vuoroihin voi tutustua Matkahuollon sivuilla. Matka lentoasemalta keskustaan taittuu helposti myös taksilla, jotka päivystävät lentoaseman edustalla. Jos taksikyydistä haluaa olla varma, kannattaa kyyti kuitenkin varata ennakkoon. Lentokenttää palvelevat taksiyhtiöt Meri-Lapin Taksit Oy sekä Kemin taksipalvelu Oy.

Kemissa yöpymisvaihtoehtoja ovat hotelli, majatalo, lomahuoneisto, vuokramökki tai yöpyminen camping-alueella. Edullisimmat vaihtoehdot ovat telttailu tai mökin vuokraaminen camping-alueelta. Hotellissa yöpyminen maksaa Kemissä kahdelta henkilöltä noin 100 euroa yöltä.

Koska Kemi on pienikokoinen kaupunki, ovat välimatkat siellä usein käveltävissä. Kaupungissa kulkee kuitenkin myös muutama bussilinja. Liikkuminen on tietysti mahdollista myös taksilla, mutta kuten muuallakin Suomessa, on taksikyyti melko kallis vaihtoehto.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound