Lennot Tampere - Tukholma

Useful information about the flight Tampere - Tukholma

Historiallinen Tukholma

Itämeren rannikolla sijaitseva Ruotsin kaunis pääkaupunki Tukholma on tunnettu pohjoismaisen maisemansa lisäksi historiallisesti kauniista vanhastakaupungista sekä lukuisista museoista ja kirkoista. Kaupungin lähellä sijaitsee myös Drottingholmin linna, joka toimii kuningasperheen yksityisasuntona. 

Milloin on paras aika matkustaa?

Tukholmassa koko vuosi on pohjoismaiseen ilmastoon tottuneille hyvää matkustusaikaa. Tukholman ilmasto on hieman leudompi kuin Etelä-Suomessa sen suhteellisen merellisen ja hieman eteläisemmän sijainnin vuoksi. Talvisin kaupunkiin houkuttelevat myös skandinaaviset jouluperinteet ja tunnelmointi. Perinteistä Lucian päivää vietetään 13.12 suuren kulkueen merkeissä. Myös vappu, uusivuosi ja kesäkuun lopussa vietettävä keskikesän juhla ovat ruotsalaisille tärkeitä juhlia. 

Hyvä tietää ennen matkaa

Turistien tarpeisiin räätälöity julkisen liikenteen matkalippuna toimiva "Stockholm card" oikeuttaa lisäksi ilmaiseen tai alennettuun sisäänpääsyyn useimmissa museoissa ja nähtävyyksissä, kortilla saa myös muita etuja.

Alkoholin myyminen on lailla rajoitettua kuten Suomessa. Ruotsin Alko eli Systembolaget on auki arkisin klo. 10-18 ja lauantaisin klo. 10-15. Hintatasoltaan Tukholma on Helsingin tasoa, muualta Suomesta tuleville Tukholma on kotipaikkakuntaa hieman kalliimpi. 

Paikan päällä

Arlandan lentokentältä pääsee Tukholmaan "Flygbussarna" tai "Swebus"-bussilinjoilla noin 45 minuutissa ja SL-bussilinjalla 583 noin tunnissa. Bussia kalliimpi vaihtoehto on ArlandaExpress-pikajuna, jolla pääsee päärautatieasemalle noin 20 minuutissa. Takseilla on kaupunginosasta riippumaton ennaltamääritelty hinta, joka on noin 400 kruunua. Skavska-Nyköpingin lentoasemalta pääsee Flygbussarnan linja-autolla Tukholmaan noin tunnissa ja se maksaa alkaen 140 kruunua, Bromman lentokentältä liikennöi Tukholmaan niin ikään Flygbussarnan busslinja. Matkan kesto on noin 20 minuuttia, ja hinta alkaen 130 kruunua.

Yöpyminen Tukholmassa maksaa alkaen noin 235 kruunua. Hostellissa asuu kaikkein halvimmalla, kun taas hotellimajoituksesta saattaa joutua maksamaan paljonkin enemmän. Kaupungissa liikkuminen on helpointa ja edullisinta julkisella liikenteellä. Taksiyhtiöissä on välilä suuriakin hintaeroja. Suositeltavia taksiyhtiöitä ovat isoimmat yhtiöt, kuten TopCap, Taxi Kurir sekä Taxi Stockholm. 

Maksutavoista kannattaa suosia joko luotto- tai debitkorttia, joka on paitsi helpoin myös edullisin maksuvaihtoehto. 

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Tukholma
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Tampere - Tukholma
  • Lennon kesto: min.. 01:05 / max.. 01:05
  • Etäisyys: 383 km
  • Lentoa/viikko: 19
  • Paluulennon kesto: min.. 01:05 / max.. 01:05