Lennot Vaasa - Kemi Tornio

Useful information about the flight Vaasa - Kemi Tornio

Kemissä Itämeri ja Lappi kohtaavat

Pohjanlahden pohjoisrannalla sijaitseva Kemi tarjoaa Lapin tunnelmaa yhdistettynä rantakaupungin merellisyyteen. Noin 21 000 asukkaan Kemi tunnetaan perinteisenä teollisuuskaupunkina, joka on viime aikoina noussut myös matkailukaupungiksi etenkin suuren lumilinnansa myötä.

Kemi on vauhdikas talvimatkailukaupunki

Kemin matkailuvuosi käynnistyy toden teolla keskitalvella, kun jäästä ja lumesta rakennettu LumiLinna avaa ovensa. Linnaan rakennettavat hotelli, ravintola ja kappeli vetävät Kemiin matkailijoita ympäri maailman. Kesäisin Kemi on merellinen kaupunki, jonka tunnelmaa elävöittävät kesäravintolat sekä voimakas purje- ja risteilyaluskulttuuri. Elokuussa kaupungissa järjestetään Satama Open Air -musiikkifestivaali ja lokakuuhun tuovat väriä Kemin kansainväliset sarjakuvapäivät. 

Etelä-Suomesta Kemiin matkustavan kannattaa varautua viileään merisäähän, sillä pohjoisen sijaintinsa vuoksi vuorokauden keskilämpötila on keskimäärin 3-5 astetta kylmempi kuin Helsingissä. 
 

Tutustu Lapin taiteeseen, historiaan ja luontoon

Aktiivisessa Kemin kulttuurikeskuksessa toimii teatteri, taidemuseo, kirjasto, musiikkiopisto sekä historiallinen museo. Taidemuseossa on esillä erityisesti Lapin taidetta, ja historiallisen museon alaisuudessa toimii yli 200 vuotta vanha Yli-Jaakheikin savupirtti. Kemissä sijaitsee myös jalokivigalleria, jossa on esillä Euroopan suurin jalokivikokoelma. Kemin maisemia voit kiivetä ihastelemaan kaupungintalon näköalatasanteelle, ja kaupungintalon aulassa sijaitseva matkailutoimisto tarjoaa hyviä vinkkejä Kemin seutuun tutustumiseen. 

Kemin alueen luontoon voit tutustua esimerkiksi talvisafarien tai kesäisten purjehdusten muodossa. Nykyisin turistikäytössä oleva jäänmurtaja Sampo tarjoaa talvisin ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä risteilemään jäisellä Perämerellä.

Lentokentältä keskustaan on lyhyt matka

Kemi-Tornion lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Kemin keskustasta. Keskustaan ei ole säännöllistä julkisen liikenteen bussilinjaa, mutta jotkin paikalliset bussiyhtiöt sekä pitkänmatkan bussit ajavat kentältä keskustaan. Matka keskustaan taittuu kätevästi myös taksilla, ja yleensä takseja päivystää lentoaseman edustalla. Voit tilata taksikyydin myös ennakkoon Meri-Lapin Takseilta tai Kemin taksipalvelulta.

Liikkuminen Kemin keskustassa on helppoa, sillä pienessä kaupungissa välimatkat ovat käveltävissä. Kaupungissa kulkee myös muutama bussilinja, ja taksi on aina saatavilla oleva, joskin melko kallis vaihtoehto.

Pieneksi kaupungiksi Kemistä löytyy varsin monipuolinen tarjonta yöpymisvaihtoehtoja – voit valita hotellin, majatalon, lomahuoneiston, vuokramökin tai halvimman vaihtoehdon eli leirintäalueella yöpymisen. Hotellihuone kahdelle hengelle maksaa noin 100 euroa yöltä.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Kemi-Tornio

Cheapest outbound flight from 185,00 €
Etäisyys 333 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Kemi-Tornio (KEM)
Kohdemaa Suomi