Lennot Turku - Rooma

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Turku määränpäähän Rooma

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Turku (TKU) määränpäähän Rooma (ROM), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Rooma. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Turku - Rooma

Seikkaile muodin ja kulttuurin pääkaupungissa Roomassa

Roomaa ei suotta kutsuta ikuiseksi kaupungiksi. Italian pääkaupunki tarjoaa aistinautintoja jokaiseen makuun. Kulttuuria, historiaa, nähtävyyksiä, muotia, terasseja, tapahtumia ja sitä kuulua italialaista keittiötä – yhdistelmä, jolle on vaikea löytää vertaistaan.

Aikamatka roomalaisittain

Aika huhtikuusta lokakuuhun on parasta aikaa matkustaa Roomaan. Elokuuta kannattaa välttää, sillä tuolloin on todella kuuma ja Keski-Euroopan kiireisin lomasesonki käynnissä. 

Roomassa pääsee antiikista nykyaikaan, ihan jalkapatikalla. Käynnit Colosseumilla ja Espanjalaisilla portailla, Pantheonilla sekä kaupunkivaltio Vatikaanissa toimivat aikamatkana antiikkiin ja kulttuurihistoriamme merkittäviin näyttämöihin. Antiikista aikamatkaa jatketaan muodin estradeille, joilla Rooma toimii edelleen vahvana suunnannäyttäjänä.

Muodikkaasti juhlien Roomassa

Muotia ei Roomasta puutu, itseasiassa sitä on vaikea olla huomaamatta ympärillään. Italialaiset ovat tyylin taitureita, ja merkkiliikkeitä riittää katujen varsilla. Rooma käy kukkarolle, jos muotiin on kunnolla hurahtanut. Kotiin viemisinä on hyvin todennäköisesti muotivaatteita ja asusteita; eihän sitä kuitenkaan joka päivä näin muodikkaassa kaupungissa lomailla! Roomassa syödään hyvin ja Suomen keskitasoon verrattuna edullisemmin. Ulkona syödessä ei yleensä jätetä tippiä, sillä ravintolalaskuun on usein lisätty tipin osuus jo valmiiksi nimikkeellä ”Coperto” tai ”Sevizio”.

EU-kansalaisen ei tarvitse Roomaan matkustaessaan hankkia viisumia, ja rokotteissakin riittää, että perusrokotteet ovat voimassa. Kelloaika on Roomassa tunnin Suomen aikaa jäljessä. 

Kulttuurin ja muodin lisäksi, Roomassa tapahtuu paljon muutakin: Maaliskuussa kaupungissa kilpaillaan yhdessä Euroopan suurimmista maratonkisoissa, ”Maratona della Città di Romassa”. Pääsiäinen on katolilaisille merkittävä juhla ja sitä vietetäänkin näyttävästi. Kesäkuussa vietetään Italian kansallispäivää, Festa della Repubblicaa kulkuein ja tapahtumin. Kesäkuukausina järjestetään lukuisia musiikkifestareita kuten ”Rock in Roma”.

Rooma liikuttaa parhaiten jalkaisin

Roomassa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, Fiumicino ja Ciampino. Molemmista pääsee juna-, bussi- ja metroyhteyksillä keskustan asemille. Fiumicinon kentältä matkustaa Terminin pääasemalle noin puolessa tunnissa, 14 euron hintaan (Leonardo Express). Paikallisjuna FL1 vie Trasteveren, Ostiensen, Tuscolana ja Triburtinan asemille. Lippujen hinnat ovat 8 euron luokkaa. Shuttlebussillakin pääsee Terminin asemalle. Ciampinon asemalta kulkevalla FL4 junalla matkustaa Terminen asemalle vartissa muutamalla eurolla. Taksi keskustaan molemmilta kentiltä kustantaa noin 40 euroa.

Roomassa majoittuminen hostelli- ja majatalotason huoneissa maksaa 15 eurosta ylöspäin. Parempaa majoitusta kolmen tai useamman tähden hotellissa hakevat majoittuvat kaupungissa 35 eurosta ylöspäin. 

Roomassa on toimiva ja edullinen julkinen liikenne (ATAC), jonka verkostoon kuuluvat metrot, bussit, raitiovaunut ja lähijunat. Taksi Roomassa on julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi. Keskustaan tutustuu ja siellä liikkuu parhaiten kävellen.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Rooma

Cheapest outbound flight from 21,69 €
Outbound and return from 83,07 €
Etäisyys 2176 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Rooma, kaikki lentokentät (FCO, CIA) (ROM)
Kohdemaa Italia
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Italia
Alternative flights to Rooma
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price