Kaupunki Vltavan rannoilla

Tšekin tasavallan pääkaupunki Praha on saavuttanut paikkansa matkailijoiden sydämissä yhtenä suosituimmista eurooppalaisista matkakohteista. Eikä syyttä: Vltavan molemmin puolin levittäytyvä miljoonakaupunki kutsuu vierailulle aina uudelleen, sillä historiallisessa kaupungissa riittää tehtävää ja nähtävää eikä hintatasokaan huimaa päätä.

...

Kulttuurissa ja tapahtumissa kylpevä miljoonakaupunki

Prahassa asuu yli miljoona ihmistä. Kaupungin historiallinen keskusta eli vanha kaupunki on listattu Unescon maailmanperintökohteisiin. Itse kaupunki jakautuu kaupungin halkovan joen molemmin puolin, ja sen vanhimmat osat ovat heti joen läheisyydessä. Joen yli on rakennettu useita upeita siltoja, jotka jo itsessään ovat nähvävyyksiä. Tunnettuja nähtävyyksiä ovat Prahan linnan ja "Kultaisen kujan" lisäksi myös Kaarlensilta ja Kaarlenaukio sekä kansallisteatteri.

Vaikuttavan kaupunkimaisemansa lisäksi Prahaan houkuttelevat taidenäyttelyt sekä erilaiset musiikki-, taide-, ja ruokafestivaalit, joita järjestetään ympäri vuoden. Joulua lähestyttäessä kaupungin torit täyttyvät tunnelmallisista joulumarketeista, joten vierailu joulun alla sopii sesongin ystäville täydellisesti.

Leudoin matkustuskeli maahan on touko-syyskuun välisenä aikana, mutta kaupunki elää läpi vuoden. Aikaeroa Suomen ja Tšekin välillä on tunnin verran.  

...

Kapakkakulttuurin kehto

Prahasta tulee helposti ensimmäisenä mieleen olut ja hyvä ruoka; ja hyvä niin, sillä kaupunki tarjoaa erinomaisen kattauksen molempia. Tšekin tasavalta on oikea maa oluiden maisteluun ja kulinaarisiin elämyksiin.  

Hintataso Tšekeissä on edelleen erittäin edullinen, jopa turistien suosimassa Prahassa, joka on huomattavasti kalliimpi kuin maan muut kaupungit. Hinnat voivat olla parhaimmillaan jopa puolet Suomen hintoja alhaisempia ja siksi kapakkahyppely ei käykään kukkaron päälle. Tšekin tasavallassa valuuttana toimii Tšekin koruna (CZK). 

Kiinnostavia kaupunginosia Prahassa ovat muun muassa Holešovice, Smíchov ja Vyšehrad, jotka sopivat erityisesti kapakkakulttuurista kiinnostuneille, kasvavan taidekulttuurinsa puolesta kutsuu luksushotellien ja tasokkaiden ravintoloiden Bubeneč ja Dejvice. Žižkov ja Karlin puolestaan ovat erityisen eläväisiä alueita. 

...

Näppärästi ja nopeasti lentoasemalta kaupunkiin

Prahaan lennetään säännöllisesti suoria lentoja Suomesta ja lyhyen välimatkan ansiosta kaupungissa on helppo vierailla.

Kaupungin lentokentältä keskustaan pääsee noin puolessa tunnissa "Airport Express"-bussilla, joka maksaa noin 60 CZK. Lisäksi Bussilinja 100 kuljettaa Zličín metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan B. Bussilinja 119 puolestaan vie Nádraží Veleslavín metroasemalle, jossa voi vaihtaa metrolinjaan A. Taksi on moninkerroin kalliimpi, hinnat reitille ovat alkaen noin 600 CZK.

Prahassa kaupungin nähtävyydet on helppo tavoittaa jalkaisin, mutta kaupungin metron, raitiovaunun, bussin ja lautan sisältävä julkinen liikenne on toimiva ja kattava, ja hyvä vaihtoehto pidemmille etäisyyksille. Kaupunki on jaettu useisiin vyöhykkeisiin ja kertalipun hinta riippuu siitä, kuinka usealla alueella se on voimassa.

Majoittumisen hinnat Prahassa vaihtelevat sesonkiaikojen ja hiljaisemman ajan välillä. Keskihinta hostelliyöpymiselle on noin 250 CZK/yö ja kolmen tai useamman tähden hotellissa hinnat ovat alkaen noin 600 CZK. Myös loma-asunnon vuokraaminen on hyvä vaihtoehto etenkin perheille tai isommille porukoille.

...