Lennot Tampere - Milano

Useful information about the flight Tampere - Milano

Milano - muodin ja kulttuurin mekka

Milano on yksi maailman muotipääkaupungeista, mutta sillä on muutakin tarjottavaa. Milanossa on runsaasti kulttuuria ja historiaa, joka kiinnostaa kaikenikäisiä. Milanoon on helppo matkustaa useammaltakin Suomen lentokentältä. Heinä- ja elokuut voivat olla todella kuumia ja talven kuukaudet sateisia, mutta Milanoon voi siltikin matkustaa koko vuoden ajan.

Nähtävää ja tekemistä

Settimana dei Beni Culturalia eli kulttuuriviikkoa vietetään alkukeväästä. Sen aikana pääsy kaikkiin museoihin on maksutonta. Kesäkuun puolivälissä juhlitaan perinteisesti keskikesää, eli La Notte Biancaa. Juhlallisuudet ulottuvat ympäri kaupungin. Keskikesän juhlan aikana kaupat, teatterit ja ravintolat ovat avoinna vuorokauden ympäri. Milano on yksi suurimmista muotikaupungeista. Ostoskortteleista Quadrilatero della moda on mainitsemisen arvoinen. 

Vinkkejä ennen matkaa

Milano on suhteellisen kallis kaupunki. Se on hintatasoltaan Italian kallein. Turistien suosimien alueiden ravintolat eivät ole kovin korkeatasoisia. Syöminen paikallisten suosimissa paikoissa tarjoaa huomattavasti paremman hinta-laatusuhteen. 

Lentokentältä keskustaan, yöpyminen ja Milanossa liikkuminen

Milano on suuri kaupunki, jonka läheisyydessä on useita lentokenttiä. Malpensan lentokentältä pääsee keskustaan noin 45 minuutissa ottamalla junan, joka lähtee terminaalin 1 tasolta 1. Terminaaleista 1 ja 2 lähtevällä bussilla matkaan kuluu noin 50 minuuttia. Taksillakin pääsee. Taksitolpat sijaitsevat terminaaleissa 1 ja 2. Matkassa kestää hieman vajaa tunti.

Linaten kentältä pääsee keskustaan joko bussilinjoilla 73 tai X73, tai taksilla. Taksin voi napata saapuvien aulan uloskäynnin numero 5 edestä. Taksimatkan hinta alkaa 40 eurosta.

Bergamon kentältä pääsee keskustaan junalla ja matka kestää noin tunnin. Taksitkin ovat käytettävissä, mutta matkan hinta alkaa noin sadasta eurosta. 

Milanossa on monen tasoista majoitusta. B&B -majapaikat ja hostellit ovat kaikista edullisimpia. Hotellien hinnat nousevat sitä mukaa kuin tähtiluokituskin. 

Milano on suuri kaupunki, jota ei pysty näkemään yksinomaan jalkaisin. Sen vuoksi julkisen liikenteen käyttäminen on suositeltavaa. Metroverkosto on kattava ja sillä pääseekin tutustumaan kaupungin eri osiin. Metroon on saatavana myös 24-tunnin lippu, jolla pääsee matkustamaan edullisesti koko vuorokauden ajan. Taksit ovat Milanossa suhteellisen kalliita ja myös julkista liikennettä huomattavasti hitaampia.